Τα καλύτερα κάμπινγκ στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής -Πολυτελή, άνετα, μπροστά στο νερό

Οι λάτρεις του κάμπινγκ γνωρίζουν ότι η Σιθωνία, το δεύτερο δηλαδή πόδι της Χαλκιδικής είναι γεμάτη από πολλά και διαφορετικά κάμπινγκ, όλα οργανωμένα και δίπλα σε υπέροχες παραλίες. Από τα πιο απλά που παρέχουν βασικές εγκαταστάσεις για σκηνές μέχρι τα πιο πολυτελή, τα κάμπινγκ της Σιθωνίας είναι παραδεισένιος προορισμούς για κάμπερς. Τα πλούσια πευκοδάση της Χαλκιδικής προσφέρουν άπλετη σκιά και το δροσερό αεράκι της θάλασσας υπόσχεται άνετο ύπνο κάτω από τα αστέρια. Αυτά είναι τα καλύτερα κάμπινγκ της Σιθωνίας.

Thalatta Kalamitsi, Καλαμίτσι, Σιθωνία

Μπροστά σε μια υπέροχη παραλία με κρυστάλλινα νερά και χοντρή άμμο, το κάμπινγκ προσελκύει περισσότερο οικογένειες που δε δυσκολεύονται να βρουν σκιά για τη σκηνή τους κάτω από τα πεύκα και τις υπεραιωνόβιες ελιές.

 Διαθέτει τροχόσπιτα, ξύλινες τροχοσκηνές και τροχοβίλες για ενοικίαση και έχει πισίνα, παιδική χαρά, γήπεδα, σούπερ μάρκετ και ταβέρνα.

Info: Καλαμίτσι, Σιθωνία, Τηλ. 23750 41410, www.thalattacamp.gr

 

Αρμενιστής, Σιθωνία

Δεν είναι τυχαία ένα από τα πιο διάσημα κάμπινγκ στην Ελλάδα. Η παραλία του Αρμενιστή έχει κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά που βαθαίνουν σχετικά γρήγορα και χοντρή άμμο που δεν κολλάει στο δέρμα. Το κάμπινγκ είναι πολύ καλά οργανωμένο με συγκεκριμένες αριθμημένες θέσεις για σκηνές και τροχόσπιτα κάτω από τη σκιά των δέντρων. Στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται ταβέρνα, σνακ μπαρ, σούπερ μάρκετ και beach bar όπου διοργανώνονται συχνά συναυλίες και μουσικές βραδιές.

Info: Παραλία Αρμενιστής (ανάμεσα στη Βουρβουρού και τη Σάρτη), Σιθωνία, Τηλ 23750 91487, www.armenistis.gr

Ακτή Ονείρου, Βουρβουρού, Σιθωνία

Ένα από τα πιο πολυτελή κάμπινγκ της Χαλκιδικής που καταλαμβάνει έναν κόλπο με ωραία παραλία ανάμεσα στη Βουρβουρού και τον Αρμενιστή. Όλοι οι χώροι είναι πολύ προσεγμένοι με γκαζόν, λουλούδια και βέβαια πυκνά δέντρα για σκιά. Υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης τροχόσπιτου, τροχοβίλας και bungalows ενώ οι δραστηριότητες είναι άπειρες, από πινγκ πονγκ και γυμναστήριο μέχρι γήπεδο ποδοσφαίρου και παιδότοπο. Εκτός από το beach bar και το εστιατόριο στην παραλία, θα βρείτε κρεπερί, πιτσαρία και χώρο για μπάρμπεκιου.
Info: 12ο χλμ Βουρβουρού-Σάρτης, Σιθωνία, Τηλ 23757 70910, www.aktioneirou.gr

 

Porto Elea, Βουρβουρού, Σιθωνία

Τα δέντρα φτάνουν στην θάλασσα σε αυτό το μικρό παράδεισο μπροστά στην παραλία, όπου ενοικιάζονται και πολυτελείς βίλες και σπιτάκια. Κάντε βόλτα με σκάφος ή κανό στις γύρω περιοχές, χαλαρώστε με beach yoga και απολαύστε την ηλιοθεραπεία στο beach bar.
Ακτή Ζωγράφου, Σιθωνία, Χαλκιδική, Τηλ. 6984 625581, www.portoelea.com

 

Mitari Camping, Νικήτη, Σιθωνία

Περιποιημένοι κήποι, μονοπατάκια που φωτίζονται τη νύχτα, μπαρ με φοίνικες και αμμώδης παραλία με ρηχά νερά θα βρείτε στο Mitari Camping που βρίσκεται κοντά στη Νικήτη, στην αρχή του δεύτερου ποδιού. Και εδώ υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης τροχοβίλας που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 4 άτομα και διαθέτει όλες τις ανέσεις, από πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα μέχρι ιδιωτική βεράντα με τραπεζαρία.
Info: Ελιά Νικήτης, Σιθωνία, Τηλ. 23750 71775, www.mitari.gr

Μοίρασε το άρθρο!