ΤΑ ”ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ” ΤΟΥ ΑΝ.ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ ΚΑΙ Γ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 

Αν.Πολυχρονίδης: Θεσμικό ατόπημα ο δήμαρχος να είναι ενάντια στην βούληση του Δ.Σ.

Ζητήματα που αφορούν άμεσα τους πολίτες, καθώς και την εν γένει λειτουργία του δήμου, έθιξε ο Ανέστης Πολυχρονίδης, κατά την διάρκεια του 1ου Δημοτικού Συμβουλίου. Ας δούμε τα επίμαχα σημεία της τοποθέτησης του επικεφαλής της παράταξης ”ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΡΑ.

 Ο Ανέστης Πολυχρονίδης, ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

”Δεν νοείται να μην έχει έδρα η τοπική κοινότητα Ωραιοκάστρου. Είναι πραγματικά απίστευτα αυτά που γίνονται. Από την ίδρυση του ”ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ”, υπήρχε γραφείο το οποίο λειτουργούσε, και εξυπηρετούσε τους πολίτες. Δεν μπορεί όλες οι υπόλοιπες τοπικές κοινότητες, να έχουν ένα γραφείο για την κανονική λειτουργία τους, και το Ωραιόκαστρο να μην έχει. Δεν σηκώνει άλλη αναβολή”

ΘΕΣΜΙΚΟ ΑΤΟΠΗΜΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΤΕΛ 

”Θεσμικό ατόπημα σας που από την στιγμή, έχουμε σαν εκπροσώπηση του δήμου μας εσάς και την κόρη του αντιδημάρχου στον ΟΣΕΘ, βέβαια δεν περιμένω από την κοπέλα να πάρει θέση, γιατί δεν είναι δημοτική σύμβουλος, ούτε κάτι άλλο, αλλά εσείς σαν δήμαρχος του δήμου Ωραιοκάστρου, που θα έπρεπε να υπηρετείται τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, δεν μπορείτε σαν θεσμικός εκπρόσωπος εδώ, να πάτε σε οποιοδήποτε όργανο, και να ψηφίσετε εναντίον του δημοτικού συμβουλίου, που η βούληση του ήταν ξεκάθαρη, ότι δεν θέλουμε να οδηγηθούμε στα ΚΤΕΛ. Από εμάς όλους, αύριο-μεθαύριο θα ζητήσετε συναίνεση, θα ζητήσετε να σας βοηθήσουμε για να παρθούν αποφάσεις. Όταν όμως μας ”γράφεται” στα παλιά σας παπούτσια, και μας προσβάλλετε όλους, γιατί να σας στηρίξουμε; Είστε νέος, και στην ουσία υποβαθμίζετε τον ίδιο εαυτό σας”.

ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

”Με ενημέρωσαν, ότι πρόσφατα έγινε μια επιδρομή από αδέσποτα σε εγκαταστάσεις που υπήρχαν πουλερικά, κάτι που καταγράφηκε και σε βίντεο. Μπήκαν μέσα, τα δια λύσανε όλα, και μάλιστα, έπνιξαν όλα τα πουλερικά. Υπάρχει σοβαρό θέμα, που έπρεπε να δοθεί μια λύση ”χθες”. Καθυστερούμε, και όλες αυτές οι ενέργειες που έγιναν, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα της ”ΑΛΚΥΟΝΙΔΑΣ”, που πολύ φοβάμαι ότι θα τιναχθεί στον αέρα, την στιγμή που αποχωρεί ο ένας εταίρος, εκ των πραγμάτων έχουμε θέμα, ακόμα και αν από μόνοι μας κάνουμε κάτι, οι καθυστερήσεις θα είναι μεγάλες.

Καταπέλτης στο δημοτικό συμβούλιο ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ”άγγιξε” πολλά από τα ”καυτά” ζητήματα

Καταπέλτης στο δημοτικό συμβούλιο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ”άγγιξε” πολλά από τα ”καυτά” ζητήματα που απασχολούν τον δήμο μας, τους τελευταίους πέντε μήνες της διοίκησης του Παντελή Τσακίρη. Ας δούμε λοιπόν τα επίμαχα σημεία της τοποθέτησης του.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου λοιπόν, επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας», ξεκίνησε την ομιλία του, με θέματα της επικαιρότητας, λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

”Θα ήθελα να τονίσω και είναι πολύ σημαντικό, ο τρόπος που γίνονται τα δημοτικά συμβούλια, και ειδικά το τελευταίο διάστημα, που έχουμε να κάνουμε πάνω από ένα μήνα, επειδή όπως ειπώθηκε στην αίθουσα, απουσίαζαν στο εξωτερικό ο κ.Σκαρλάτος και ο κ. Πολυχρονίδης. Είναι η πρώτη φορά που είμαι τόσα χρόνια δημοτικός σύμβουλος, γίνονται τόσο αραιά, και κυρίως με τόσο φτωχά θέματα, χωρίς κανένα αναπτυξιακό χαρακτήρα. Θέματα ρουτίνας που δεν προάγουν τον δήμο μας, δεν βοηθούν την κοινωνία μας, και κάποια στιγμή θέλω να ρωτήσω, πότε αυτή η διοίκηση θα αρχίσει να φέρνει θέματα αναπτυξιακά, που τόσες φορές προεκλογικά, έκανε αναφορά ο δήμαρχος.”

ΞΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΛΟΤΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΓΕΙ

”Έχουμε ενημερωθεί, ότι την Δευτέρα αρχίζει η υλοτόμηση των δέντρων, που έχουν προσβληθεί από το σκουλήκι. Στο παρελθόν είχαμε κάνει πρόταση, ένα μέρος αυτής της ξυλείας, να δοθεί σε οικογένειες που έχουν πρόβλημα θέρμανσης στα σπίτια τους, λόγω της οικονομικής κρίσης. Εσείς δήμαρχε σε δηλώσεις σας, είπατε ότι το 30% του δάσους είναι νεκρό. Γνωρίζω επίσης, ότι οι υλοτόμοι σε πολλές περιοχές, ένα κομμάτι της ξυλείας το δίνουν στις τοπικές κοινωνίες για θέρμανση. Εμείς δεν μπορούμε να πράξουμε κάτι το ανάλογο, σε πολίτες μας που έχουν ανάγκη;”

ΔΗ.Κ.Ε.Ω.

‘Έχω κουραστεί να ακούω για απλήρωτους εργαζόμενους, και επειδή ήταν δέσμευση όλων των υποψηφίων, νομίζω και δική σας, ότι από την στιγμή που θα αναλάμβανε κάποιος από εμάς την διοίκηση, το πρόβλημα αυτό θα έπαυε να υφίσταται. Τώρα όχι μόνο συνεχίζει, αλλά από τους πέντε μήνες της διοίκησης σας, τους τρεις είναι απλήρωτοι. Πείτε μας κάποια στιγμή, τι σκοπεύεται να κάνετε γι αυτό το θέμα.”

”ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ” ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Για το συγκεκριμένο θέμα δήμαρχε, δεν είπατε ούτε την μισή αλήθεια, γιατί σήμερα με αυτά που ισχυρίζεται ο δήμαρχος του δήμου ΔΕΛΤΑ κ.Ιωαννίδης, υπήρχε συμφωνία, ώστε η προεδρία να δοθεί σε εκπρόσωπο του συγκεκριμένου δήμου. Αυτό κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας δεν τηρήθηκε από εσάς και από τον δήμαρχο Χαλκηδόνας. Πρόεδρος βγήκε μετά από δική σας προσπάθεια, μία ειδική σύμβουλος συνεργάτιδα της σημερινής γενικής γραμματέας του δήμου μας, όταν ήταν σε αυτήν την θέση στον δήμο ΔΕΛΤΑ. Τελικά είμαστε μια μεγάλη παρέα σε αυτήν την διοίκηση. Μήπως ο λόγος που οδηγούμαστε σε ναυάγιο της ”ΑΛΚΥΟΝΙΔΑΣ”, είναι για να τακτοποιήσετε ένα δικό σας άνθρωπο, χωρίς να λογαριάσετε ότι αυτή η εξέλιξη που αφορά τα ”αδέσποτα”, με την ενδεχόμενη αποχώρηση του δήμου ΔΕΛΤΑ, θα πάει την διαδικασία πολλούς μήνες πίσω, ίσως και χρόνο, γιατί προφανώς θα πρέπει να γίνει νέο καταστατικό; Άρα όλες οι δηλώσεις σας για τα ΄΄αδέσποτα”, είναι χωρίς αντίκρυσμα.”

ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

”Στον δήμο μας έχουμε την εξής πρωτοτυπία. Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι δήμοι, όπως της Λέσβου, της Σάμου, της Χίου, δεν έχουν ειδικό σύμβουλο για το προσφυγικό. Εμείς εδώ που έχουμε, ήθελα να ρωτήσω, αυτός ο άνθρωπος που πληρώνεται από τους φόρους των συμπολιτών μας, τι έργο παρήγαγε αυτούς τους πέντε μήνες;”

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΧΩΡΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΣΑΚΙΡΗ

”Αναφέρθηκε το γεγονός της ασφαλτόστρωσης που έγινε μπροστά σε χώρο ιδιοκτησίας της οικογένειας σας. Επειδή εκείνη την ημέρα παρακολούθησα τα έργα αυτά, οι ασφαλτοστρώσεις έγιναν σε δύο σημεία. Στο δικό σας, και στου κ.Γεωργιάδη, στην κάθετη της συμμαχικής, σε έναν δρόμο που είναι πραγματικά, σαν να έχει βομβαρδιστεί. Το θέμα είναι ότι στρώθηκε μπροστά μόνο σε εκείνες τις επιχειρήσεις, και όχι και στο υπόλοιπο του δρόμου.”

ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟΣ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

”Σε άρθρο σας εκφράσατε την επιθυμία για ανασχηματισμό της διοίκησης. Να ρωτήσω λοιπόν, ποιοι είναι οι αντιδήμαρχοι ή οι πρόεδροι, που θέλετε να αντικαταστήσετε, γιατί προφανώς δεν είναι ικανοί; Με πια διαδικασία θα το πράξετε; Γιατί ο νόμος λέει, ότι θα πρέπει να παραιτηθούν μόνοι τους.”

ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΎΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

”Πληροφορηθήκαμε, και μην βιαστείτε να το διαψεύσετε, γιατί οι πληροφορίες αυτές είναι από αξιόπιστες πηγές, ότι καύσιμα που είναι για την θέρμανση των σχολείων, χρησιμοποιούνται για άλλους λόγους.”

Δ.Ε.Υ.Α.Ω.

”Προφανώς φαίνεται ότι θέλετε να συγκαλύψετε όλα αυτά που βγήκαν στο φως. Δική μας πρόταση είναι, να σχηματιστεί μια επιτροπή από όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων με ελεγκτές του δημοσίου”

Ο.Α.Σ.Θ.

”Γνωρίζουμε ότι σήμερα όλες οι υπηρεσίες του ΟΑΣΘ είναι άθλιες. Γνωρίζουμε όμως ότι σε μερικούς μήνες, θα γίνει αντικατάσταση του σημερινού στόλου, με νέα και περισσότερα οχήματα.Οι δήμαρχοι λοιπόν που αγωνίστηκαν και το πέτυχαν, να μην περάσουν στα ΚΤΕΛ, όπως του Πανοράματος και της Θέρμης, θα αποδειχτεί στο μέλλον, ότι είχαν σύνεση, και δεν γύρισαν τον τόπο τους 40 χρόνια πίσω, όπως κάνετε εσείς κ.δήμαρχε. Χρειάζεται ο κόσμος να κάνει λίγη υπομονή, και το αποτέλεσμα θα τους δικαιώσει.”

Μοίρασε το άρθρο!