ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE (14/09/16)

Τρομερή ανατροπή για την Ρεάλ

Ρεάλ – Σπόρτινγκ 2-1

 

Σκόρερς: 47′ Μπρούνο Σέζαρ / 89′ Ρονάλντο, 95′ Μοράτα

Γήπεδο: “Santiago Bernabéu”, Μαδρίτη

Διαιτητής: Πάολο Ταλιαβέντο (Ιταλία)

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας άντεξε στο πρώτο ημίχρονο, κράτησε το 0-0 και στο 47′ άνοιξε το σκορ στη Μαδρίτη με το αριστερό σουτ στην κίνηση από τον Μπρούνο Σέζαρ, έπειτα από πάσα του Μπράιαν Ρουίς με την βοήθεια του Μόντριτς.

Οι Ισπανοί πίεζαν, έχαναν ευκαιρίες, αλλά η μπάλα δεν πήγαινε στα δίχτυα, με κορυφαία να είναι αυτή του Κριστιάνο Ρονάλντο που είχε δοκάρι στο 83′.

Στο 89′ όμως ο Πορτογάλος με εκτέλεση φάουλ κατάφερε να ισοφαρίσει, σκοράροντας κόντρα στην ομάδα που τον ανέδειξε, όπως είχε κάνει και στα δύο ματς που την είχε αντιμετωπίσει και με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ζήτησε συγνώμη από τους συμπατριώτες στους στην εξέδρα και λίγο αργότερα πανηγύρισε την ανατροπή. Στο 95′ ο Άλβαρο Μοράτα έκανε το 2-1 με εξαιρετική κεφαλιά, έπειτα από ασίστ του Χάμες Ροντρίγκες.

ΡΕΑΛ: Κασίγια, Καρβαχάλ, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Μόντριτς, Κρόος (77′ Χάμες Ροντρίγκες), Μπέιλ (67′ Λούκας Βάθκεθ), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (67′ Μοράτα).

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ρουί Πατρίσιο, Ζοάο Περέιρα, Ρούμπεν Σεμέντο, Κοάτες, Ζέεχελααρ, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Άντριεν Σίλβα (73′ Ελίας), Ζέλσον Μαρτίνς (70′ Λάζαρ Μάρκοβιτς), Μπρούνο Σέζαρ, Μπράιαν Ρουίς (92′ Τζόελ Κάμπελ), Ντοστ.

Λέγκια – Ντόρτμουντ 0-6

 

Σκόρερς: 7′ Γκέτσε, 15′ Παπασταθόπουλος, 17′ Μπάρτρα,  51′ Γκερέιρο, 76′ Κάστρο, 87′ Ομπαμεγιάνγκ

Γήπεδο: “Stadion Wojska Polskiego”, Βαρσοβία

Διαιτητής: Σεργκέι Καράσεβ (Ρωσία)

Εκρηκτικό και ιστορικό το ξεκίνημα της Ντόρτμουντ στην Βαρσοβία, καθώς προηγήθηκε με 3-0 στο 17′, κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ φιλοξενούμενη ομάδα στο Champions League.

Στο 7′ ο Μάριο Γκέτσε με κεφαλιά (!) άνοιξε το σκορ από την σέντρα του Ουσμάν Ντεμπελέ, ενώ στο 15′ και στο 17′ σκόραραν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί, Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Μαρκ Μπάρτρα.

Ο Έλληνας άσος με εξαιρετική κεφαλιά μετά από σέντρα του Ραφαέλ Γκερέιρο και ο Ισπανός με πλασέ λίγα εκατοστά από την γραμμή, έπειτα εκτέλεση φάουλ του Ραφαέλ Γκερέιρο και τρεις επεμβάσεις του Μάλαρτζ, τη μία στο φάουλ και τις άλλες δύο σε κοντινά πλασέ, με το ένα εν συνεχεία να έχει χτυπήσει και στο δοκάρι.

Άλλα τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ραφαέλ Γκερέιρο στο 51′, το Γκονσάλο Κάστρο στο 76′ και τον Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ στο 87′, καθώς δεν γινόταν να μην σκοράρει ο Γκαμπονέζος σε αυτό το ματς.

 

 

ΛΕΓΚΙΑ: Μάλαρτζ, Μπερεσίνσκι, Νταμπρόβσκι, Τσερβίνσκι, Γκιλιέρμε, Οτζίτζα-Οφόε, Γιοντλόβιετς, Μουλέν (75′ Ράντοβιτς), Λανζέλ, Καζαϊζβίλι (66′ Αλεκσάντροβ), Πρίγιοβιτς (63′ Νίκολιτς).

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπούρκι, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Μπάρτρα, Σμέλτσερ, Βάιγκλ (79′ Γκίντερ), Πούλισιτς, Γκέτσε (75′ Γκονσάλο Κάστρο), Ραφαέλ Γκερέιρο, Ουσμάν Ντεμπελέ (75′ Εμρέ Μορ), Ομπαμεγιάνγκ.

Γιουβέντους – Σεβίλλη 0-0

 

Γήπεδο: “Juventus Stadium”, Τορίνο

Διαιτητής: Ντενίζ Αϊτεκίν (Γερμανία)

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ανησυχούσε για το πόσο έχει αλλάξει φέτος η Σεβίλλη και την επιθετικότητα που έχει, αλλά ο Χόρχε Σαμπαόλι παρέταξε τους Ισπανούς με πιο… αμυντική διάθεσή και πήρε αυτό που ήθελε.

Στον πάγκο οι Βιέτο, Γκάνσο, Κιγιοτάκε και Κορέα, με το κέντρο να είναι πρώτη φορά φέτος τόσο γεμάτο με παίκτες που ξέρουν να αμύνονται, δηλαδή τους Κρανεβίτερ, Εν’Ζονζί και Ιμπόρα.

Ο Κεντίρα στο 8′ έχασε σπουδαία ευκαιρία, όπως και στο 15′, με την ατυχία για την “Γιούβε” να είναι πως ο Γερμανός βγήκε σε θέση βολής και όχι οι Αργεντινοί, Ντιμπάλα και Ιγκουαΐν, καθώς δύσκολα δεν θα είχαν σκοράρει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν στο 59′ είδε την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι μετά την κεφαλιά του στην σέντρα του Ντάνι Άλβες, ενώ η Σεβίλλη απείλησε για πρώτη φορά στο 66′ με τον Χοακίν Κορέα.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (5-3-2): Μπουφόν, Ντάνι Άλβες, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά (68′ Αλέξ Σάντρο), Λεμινά, Κεντίρα, Κουατζού Ασαμόα (68′ Πιάνιτς), Ντάνι Άλβες, Εβρά, Ντιμπάλα (86′ Πιάτσα), Ιγκουαΐν.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Σέρχιο Ρίκο, Μερκάδο, Παρέχα, Ραμί, Εσκουδέρο, Κρανεβίτερ (78′ Μαριάνο), Εν’Ζονζί, Ιμπόρα, Βιτόλο, Σαράμπια (64′ Κορέα), Φράνκο Βάσκες (91′ Ντανιέλ Καρίσο).

Λιόν – Ντίναμο Ζάγκρεμπ 3-0

 

Σκόρερς: 13′ Τολισό, 49′ Φερί, 57′ Κορνέ

Γήπεδο: “Parc Olympique Lyonnais”, Λιόν

Διαιτητής: Μάρτιν Στρέμπεργκσον (Σουηδία)

Παρά τις πολλές απουσίες, κυρίως επιθετικών και δημιουργικών παικτών, η Λιόν βρήκε λύσεις στο σκοράρισμα και μάλιστα νίκησε με 3-0 τη Ντίναμο Ζάγκρεμπ στην Γαλλία.

Από την σέντρα του Ραφαέλ άνοιξε το σκορ ο Τολισό με κεφαλιά στο 13′ και στο δεύτερο ημίχρονο “καθάρισε” το ματς ο Νιαλί Κορνέ.

Ο 19άχρονος βρήκε θέση στην 11άδα και έδειξε το ταλέντο του, καθώς στο 49′ έκανε τρομερή πάσα για τον Φερί που με “σκαφτό” πλασέ “έγραψε” το 2-0 και στο 57′ χρίστηκε σκόρερ αφού έκλεψε ο ίδιος την μπάλα και έκανε το “ένα-δύο” με τον Τολισό.

 

ΛΙΟΝ (5-4-1): Άντονο Λόπες, Ραφαέλ, Γιανγκά-Εμ’Μπιουά, Εν’Κουλού, Μορέλ, Ρίμπους, Γκοναλόν (32′ Τουσάρ), Φερί, Νταρντέρ, Τολισό (78′ Γκεζάλ), Κορνέ (72′ Καλουλού).

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ: Σέμπερ, Στογιάνοβιτς, Μπένκοβιτς, Σίλντενφελντ, Πίβαριτς, Ζόνας (85′ Γκόγιακ), Πάουλο Μασάντο (68′ Σίτουμ), Πάβιτσιτς, Τσόριτς (53′ Φιόλιτς), Σουντανί, Χούνιορ Φερνάντες.

Μάντσεστερ Σίτι – Γκλάντμπαχ 4-0

 

Σκόρερ: 9′, 28′ και 77′ Αγκουέρο, 91′ Ιχεανάτσο

Γήπεδο: “City of Manchester”, Μάντσεστερ

Διαιτητής: Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία)

Επέστρεψε μετά την απουσία του στο ντέρμπι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Σέρχιο Αγκουέρο και μόλις στο 9ο λεπτό άνοιξε το σκορ για τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Στέρλινγκ άφησε ωραία την μπάλα στον Κολάροβ που έκανε στην κίνηση την σέντρα από αριστερά και από κοντά ο Αργεντινός νίκησε τον Ζόμερ για το 1-0, με το 7ο γκολ του σε 5 ματς φέτος!

Ήρθε και το 8ο πολύ γρήγορα, καθώς στο 28′ έκανε το 2-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Ιγκάι Γκιουντογάν. Ο Τουρκογερμανός ήταν ο μόνος που την Τρίτη δεν ήταν στην 11άδα (ξεκίνησε αντί του Νταβίντ Σίλβα).

Ο Αγκουέρο στο 77′ συμπλήρωσε το χατ-τρικ του, νικώντας στο τετ-α-τετ τον Ζόμερ, έπειτα από την εξαιρετική ασίστ του Ραχίμ Στέρλινγκ (άρα 9 γκολ σε 5 ματς), ενώ το τελικό 4-0 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Καλέτσι Ιχεανάτσο, από ασίστ του Λερουά Σανέ.

 

ΜΑΝ. ΣΙΤΙ: Μπράβο, Σαμπαλέτα, Οταμέντι, Στόουνς, Κολάροβ, Φερναντίνιο, Ντε Μπράινε, Γκιουντογάν (81′ Κλισί), Χεσούς Νάβας, Στέρλινγκ (79′ Σανέ), Αγκουέρο (83′ Ιχεανάτσο).

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ (3-5-2): Ζόμερ, Ελβέντι, Κρίστενσεν, Στρομπλ, Νταχούντ, Κράμερ (38′ Κορμπ), Φάμπιαν Τζόνσον, Βεντ, Στιντλ (81′ Ιμπραϊμά Τραορέ), Χαν (59′ Τοργκάν Αζάρ), Ραφαέλ.

Τότεναμ – Μονακό 1-2

 

Σκόρερς: 45′ Αλντερβάιρελντ / 15′ Μπερνάρντο Σίλβα, 31′ Λεμάρ

Γήπεδο: “Wembley Stadium”, Λονδίνο

Διαιτητής: Τζανλούκα Ρόκι (Ιταλία)

Από λάθος του Έρικ Λαμέλα ο Μπερνάρντο Σίλβα έγινε κάτοχος της μπάλας (πάσα ο Φαμπίνιο) και με τρομερή ατομική προσπάθεια και σουτ άνοιξε το σκορ στο 15ο λεπτό για τη Μονακό.

Μόλις από το 5ο λεπτό ο Ντιράρ αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού από τον Λεμάρ, ο οποίος στο 31′ με κοντινό σουτ διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενούμενων, έπειτα από σέντρα του Σιντιμπέ και αδράνεια της αγγλικής άμυνας.

Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου η Τότεναμ κατάφερε να αντιδράσει, με τον Τόμπι Αλντερβάιρελντ να μειώνει σε 1-2 με εξαιρετική κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Λαμέλα.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Γουόκερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Μπεν Ντέιβις, Έρικ Ντάιερ (81′ Μουσά Σισοκό), Άλι, Έρικσεν, Σον Χέουνγκ-Μιν (46′ Μουσά Ντεμπελέ), Λαμέλα (71′ Βίνσεντ Γιάνσεν), Κέιν.

ΜΟΝΑΚΟ: Σούμπασιτς, Ράτζι, Γκλικ, Ζέμερσον, Σιντιμπέ, Φαμπίνιο, Μπακαγιοκό, Ζοάο Μοουτίνιο, Ντιράρ (5′ Λεμάρ), Μπερνάρντο Σίλβα, Φαλκάο (81′ Ζερμέν).

Λεβερκούζεν – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-2

 

Σκόρερ: 9′ Μεχμέντι, 15′ Τσαλχάνογλου / 36′ Τζαγκόεβ, 38′ Ερεμένκο

Γήπεδο: “BayArena”, Λεβερκούζεν

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)

Με ένα αμφισβητούμενο γκολ του Μεχμέντι άνοιξε το σκορ η Μπάγερ στο 9′, με την μπάλα να έχει κοντράρει στον Τσαλχάνογλου και όταν έγινε αυτό ο σκόρερ ήταν οφ-σάιντ.

Μόλις 6 λεπτά αργότερα διπλασίασε τα τέρματά της η Λεβερκούζεν, με σουτ του Χακάν Τσαλχάνογλου που κόντραρε και οι Γερμανοί έχασαν αρκετές ευκαιρίες για τρίτο γκολ.

Στο 36′ ο Αλάν Τζαγκόεβ με καταπληκτική προσπάθεια (με κοντρόλ πέρασε την μπάλα πάνω από τον Τα και πλάσαρε) μείωσε και δύο λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση, με τον Ερεμένκο να κάνει το 2-2 στο 38′, έπειτα από νέα εξαιρετική προσπάθεια των Ρώσων.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Χέντρικς, Τα, Τοπράκ, Ουεντέλ, Λαρς Μπέντερ (51′ Φόλαντ), Καμπλ, Μπραντ, Μεχμέντι, Τσαλχάνογλου (46′ Αράνγκις), Χαβιέρ Ερνάντες (46′ Ποχγιάνπαλο).

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Ακινφέεβ, Μάριο Φερνάντες, Βασίλι Μπερεζούτσκι, Σενικόβ, Βέρνμπλουμ, Τζαγκόεβ, Ιόνοβ (78′ Μιλάνοφ), Γκολοβίν (92′ Αλεκσέι Μπερεζούτσκι), Ερεμένκο, Λασινά Τραορέ (73′ Στράντμπεργκ).

Μπριζ – Λέστερ 0-3

 

Σκόρερς: 5′ Ολμπράιτον, 29′ και 61′ πέν. Μαχρέζ

Γήπεδο: “Jan Breydel Stadium”, Μπριζ

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Ελλάδα)

Μόλις στο 3ο λεπτό η Μπριζ έχασε σπουδαία ευκαιρία, με τον Ισκιέρδο να αστοχεί σε τετ-α-τετ με τον Σμάιχελ, έπειτα από την εξαιρετική μπαλιά του Χανς Βανάκεν.

Ο Βέλγος μέσος δύο λεπτά αργότερα δεν συνεννοήθηκε με τον τερματοφύλακά του, πήρε κεφαλιά προς τα πίσω σε εκτέλεση πλαγίου και ο Μαρκ Ολμπράιτον πέτυχε ένα πανεύκολο γκολ με κοντινό πλασέ, έπειτα από την κακή έξοδο του Μπουτέλ.

Ο κορυφαίος παίκτης της περσινής Premier League, o Αλγερινός, Ριγιάντ Μαχρέζ, έκανε το 0-2 στο 29ο λεπτό με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ και ο ίδιος με εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 0-3 στο 61′.

ΜΠΡΙΖ: Μπουτέλ, Φαν Ράιν, Ένχελς (53′ Πουλέν), Ντένσβιλ, Ντε Μποκ, Βανάκεν, Τομάς Πίνα, Σίμονς, Βόρμερ, Ισκιέρδο (78′ Φελίπε Γκέντοζ), Ντιαμπί (63′ Βόσεν).

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Λουίς Ερνάντεθ, Μόργκαν, Χουτ, Φουχς, Ντινκγουότερ, Αμάρτεϊ, Μαχρέζ (81′ Γκρέι), Ολμπράιτον, Βάρντι (70′ Μούσα), Σλιμανί (62′ Ουγιόα).

Πόρτο – Κοπεγχάγη 1-1

 

Σκόρερς: 13′ Οταβίνιο / 52′ Κορνέλιους

Γήπεδο: “Estádio do Dragão”, Πόρτο

Διαιτητής: Μάτεϊ Γιουγκ (Σλοβενία)

Χρειάστηκε κάτι λιγότερο από 13 λεπτά για να σκοράρει στο ντεμπούτο στο Champions League ο Οταβίνιο, με τον 21άχρονο Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό να ανοίγει το σκορ για την Πόρτο με εξαιρετικό σουτ, έπειτα από ασίστ του Αντρέ Σίλβα με “τακουνάκι”.

Η απάντηση από την Κοπεγχάγη ήρθε στο 52ο λεπτό με τον Κορνέλιους να ισοφαρίζει σε 1-1 με κοντινή κεφαλιά, έπειτα από το σουτ του που κόντραρε σε αμυντικό και την κακή έξοδο του Ίκερ Κασίγιας.

Οι Δανοί στο 66′ έμειναν με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του του Σλοβάκου μέσου, Γιαν Γκρέγκους, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλά κατάφεραν να φύγουν από το “Dragão” με τον βαθμό.

ΠΟΡΤΟ: Κασίγιας, Λαγιούν, Φελίπε, Μαρκάνο, Αλέξ Τέλες, Ντανίλο Περέιρα, Έκτορ Ερέρα (70′ Μπραχιμί), Όλιβερ Τόρες, Χεσούς Κορόνα (62′ Ντεπουάτρ), Οταβίνιο (82′ Ντιόγκο Ζότα), Αντρέ Σίλβα.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ: Ρόμπιν Όλσεν, Άνκερσεν, Ζάνκα Γέργκενσεν, Γιόχανσον, Αουγκούστινσον, Κβιστ (93′ Άντονσον), Ντιλέινι, Γκρέγκους, Τουτού, Σανταντέρ (69′ Βέρμπιτς), Κορνέλιους.

*κόκκινη 66′ Γκρέγκους

 

Μοίρασε το άρθρο!