ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE (13/09/16)

Μπαρτσελόνα – Σέλτικ 7-0

Σκόρερς: 3′, 27′ και 60′ Μέσι, 50′ Νεϊμάρ, 59′ Ινιέστα, 75′ και 88′ Σουάρες

Γήπεδο: “Camp Nou”, Βαρκελώνη

Διαιτητής: Οβίντιου Χατσεγκάν (Ρουμανία)

Ο Λιονέλ Μέσι ξεπέρασε το πρόβλημα στον προσαγωγό, ήταν στην 11άδα της Μπαρτσελόνα και χρειάστηκε κάτι λιγότερο από 3 λεπτά για να ανοίξει το σκορ στην αναμέτρηση με την Σέλτικ, με όμορφο σουτ μέσα από την περιοχή.

Είκοσι λεπτά αργότερα οι Σκωτσέζοι κέρδισαν πέναλτι, με τον Μαρκ-Αντρέ τερ Στέγκεν να ανατρέπει τον Μουσά Ντεμπελέ. Ο 20άχρονος Γάλλος επιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Γερμανός τερματοφύλακας απέκρουσε.

Αφού χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς ήρθε η τιμωρία 3 λεπτά αργότερα, με τον Μέσι να διπλασιάζει τα τέρματά του στο 27′, από ασίστ του Νεϊμάρ, όπως και στο πρώτο γκολ.

Αν κάποιοι πίστευαν πως το ματς δεν είχε τελειώσει, αυτό έγινε στο 50′, με τον Νεϊμάρ να κάνει το 3-0 με εκτέλεση φάουλ, ενώ στο 59′ ο Ινιέστα έκανε το 4-0 με τρομερό σουτ στην κίνηση από μπαλιά… του Νεϊμάρ!

Ένα λεπτό αργότερα ο Λιονέλ Μέσι συμπλήρωσε το χατ-τρικ του αφού έκανε το “ένα-δύο” με τον Λουίς Σουάρες, αλλά ο Αργεντινός ήταν οφ-σάιντ στην αρχή της φάσης.

Επειδή έπρεπε να σκοράρει και ο Λουίς Σουάρες, ο Νεϊμάρ έκανε και 4η ασίστ, ο Ουρουγουανός με κοντρόλ (στήθος) και γυριστό σουτ στην κίνηση έκανε το 6-0 στο 75′, ενώ σκόραρε και δεύτερη φορά στο 88′ για το τελικό 7-0, από ασίστ του Μέσι.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς (61′ Ραφίνια), Ράκιτιτς (46′ Ινιέστα), Αντρέ Γκόμες, Μέσι, Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες.

ΣΕΛΤΙΚ: Ντε Φρις, Λούστιγκ, Κολό Τουρέ, Σβιατσένκο (68′ Ο’Κόνελ), Τιέρνι, Μπιτόν (76′ ΜακΓκρέγκορ), Γκαμπόα, Σκοτ Μπράουν, Ρόμπερτς (68′ Άρμστρονγκ), Σινκλέρ, Μουσά Ντεμπελέ.

*χαμένο πέναλτι 24′ Ντεμπελέ (απόκρουση Τερ Στέγκεν)

Παρί Σεν-Ζερμέν – Άρσεναλ 1-1

Σκόρερς: 1′ Καβάνι / 77′ Αλέξις Σάντσες

Γήπεδο: “Parc des Princes”, Παρίσι

Διαιτητής: Βίκτορ Κάσαϊ (Ουγγαρία)

Ο Έντινσον Καβάνι πέτυχε το πρώτο γκολ του φετινού Champions League, με τον Ουρουγουανό στράικερ να ανοίγει το σκορ στο πρώτο λεπτό με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Σερζ Οριέ από δεξιά.

Στα 44 δευτερόλεπτα μετά την σέντρα μπήκε το γκολ, είναι το πιο γρήγορο που έχει πετύχει η παριζιάνικη ομάδα στην διοργάνωση, αλλά και το πιο γρήγορο που έχει δεχτεί η λονδρέζικη!

Στο 34′ ο Καβάνι έχασε μία σπουδαία ευκαιρία και για δεύτερο γκολ, καθώς απέφυγε τον Οσπίνα, αλλά αστόχησε, ενώ η Άρσεναλ στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε ούτε μία τελική προσπάθεια.

Έχασε και στο δεύτερο ημίχρονο σπουδαίες ευκαιρίες ο Καβάνι, με τον Οσπίνα να κάνει σωτήριες επεμβάσεις, οι οποίες τελικά έκαναν την ζημιά στους γηπεδούχους.

Στην πρώτη της καλή ευκαιρία η Άρσεναλ κατάφερε να ισοφαρίσει, με τον Αλέξις Σάντσες στο 77′ να διαμορφώνει το τελικό 1-1 με σουτ, έπειτα από αυτό του Ιουόμπι και την απόκρουση του Αρεολά.

Στο 93ο λεπτό αποβλήθηκαν οι Μάρκο Βεράτι και Ολιβιέ Ζιρού, αμφότεροι με δεύτερη κίτρινη κάρτα, λόγω ενός καυγά, έτσι θα χάσουν την δεύτερη αγωνιστική.

ΠΑΡΙ ΣΖ: Αρεολά, Οριέ (84′ Μενιέ), Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Μαξουέλ, Κριχόβιακ (79′ Παστόρε), Βεράτι, Ραμπιό (74′ Τιάγκο Μότα), Ντι Μαρία, Ματουιντί, Καβάνι.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Οσπίνα, Μπεγιερίν, Μουστάφι, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Κοκελέν (71′ Γκρανίτ Τζάκα), Καθόρλα, Μεσούτ Εζίλ (85′ Ελνενί), Ιουόμπι, Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν (63′ Ζιρού), Αλέξις Σάντσες.

*κόκκινη 93′ Βεράτι και Ζιρού

Βασιλεία – Λουντογκόρετς 1-1

 

Σκόρερς: 80′ Στέφεν / 45′ Ζόναταν Καφού

Γήπεδο: “St. Jakob-Park”, Βασιλεία

Διαιτητής: Αλιακσέι Κουλμπάκοβ (Λευκορωσία)

Οι Βούλγαροι κατάφεραν στο πρώτο ημίχρονο να περιορίζουν την επιθετική δραστηριότητα των Ελβετών και στο 45′ “χτύπησαν” στην αντεπίθεση, ανοίγοντας το σκορ με τον Ζόναταν Καφού.

Ο 25άχρονος Βραζιλιάνος επιθετικός έκανε τρομερή προσπάθεια από δεξιά, “χόρεψε” τους αντίπαλους αμυντικούς με κινήσεις που θύμισαν Κριστιάνο Ρονάλντο και με αριστερό πλασέ έκανε το 0-1.

Πριν δύο χρόνια η πρώτη και μοναδική νίκη βουλγαρικής ομάδας στο Champions League ήρθε με το 1-0 της Λουντογκόρετς επί της Βασιλείας, αλλά απόψε δεν ήρθε και η δεύτερη και μάλιστα με πρωταγωνίστριες τις ίδιες ομάδες (αλλά σε άλλη χώρα), καθώς οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Στέφεν στο 80′.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Βάλτσικ, Λανγκ, Σούχι, Μπαλάντα, Ανταμά Τραορέ, Τόλαντ Τζάκα, Τσούφι (70′ Φράνσον), Ντελγάδο (82′ Καλά), Μπιάρνασον, Στέφεν, Γιάνκο (40′ Ντουμπιά).

ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ: Στογιάνοφ, Μίνεφ, Μότσι, Παλομίνο, Ναταναέλ Πιμιέτα (80′ Βιτίνια), Αντριαναντενενά, Ντιάκοφ (91′ Λούκας Σάσα), Μαρσελίνιο, Μισιτζάν, Βάντερσον (85′ Πλάστουν), Ζόναταν Καφού.

Ντινάμο Κιέβου – Νάπολι 1-2

 

Σκόρερς: 26′ Γκαρμάς / 36′ και 45′ Μίλικ

Γήπεδο: “NSK Olimpijs’kyj”, Κίεβο

Διαιτητής: Γουίλιαμ Κόλουμ (Σκωτία)

Με εξαιρετικό γυριστό σουτ του Ντενίς Γκαρμάς άνοιξε η Ντινάμο το σκορ στο Κίεβο στο 26ο λεπτό, έπειτα από σέντρα του Γιαρμόλενκο και την κεφαλιά-πάσα του Τσιγκάνκοβ.

Το ημίχρονο όμως ολοκληρώθηκε με τη Νάπολι να έχει το προβάδισμα, καθώς έκανε ανατροπή με δύο γκολ του Αρκάντιους Μίλικ.

Ο Πολωνός στράικερ στο 36′ ισοφάρισε σε 1-1 και στο 45’+2 έδωσε το προβάδισμα στους “παρτενοπέι”, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και στις δύο περιπτώσεις με εξαιρετική κεφαλιά.

Το έργο των Ουκρανών για επιστροφή στο ματς έγινε ακόμη δυσκολότερο στο 68′, καθώς έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Σιντορτσούκ.

ΝΤΙΝΑΜΟΥ ΚΙΕΒΟΥ: Σοβκόβσκι, Μακαρένκο, Βίντα, Χατσερίντι, Αντούνες, Ριμπάλκα (81′ Κόρζουν), Σιντορτσούκ, Γκάρμας, Γιαρμόλενκο, Τσιγκάνκοβ (73′ Γκούσεβ), Ζούνιορ Μοράες (87′ Γκλάτκι).

ΝΑΠΟΛΙ: Ρέινα, Ίσαϊ, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Ζορζίνιο, Αλάν, Χάμσικ (62′ Ζελίνσκι), Καγιεχόν, Μέρτενς (73′ Ινσίνιε), Μίλικ (82′ Γκαμπιαντίνι).

*κόκκινη 68′ Σιντορτσούκ

Μπενφίκα – Μπεσίκτας 1-1

 

Σκόρερ: 12′ Σέρβι / 93′ Ταλίσκα

Γήπεδο: “Estádio da Luz”, Λισαβόνα

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς

Μήτρογλου, Ζόνας και Ραούλ Χιμένες απουσίαζαν, αλλά η Μπενφίκα κατάφερε στο 12′ να ανοίξει το σκορ με τον Φράνκο Σέρβι.

Ο 22άχρονος Αργεντινός αποκτήθηκε από την Ροσάριο Σεντράλ με 4.700.000 ευρώ και πέτυχε γκολ στο ντεμπούτο του στο Champions League, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με κοντινό πλασέ, έπειτα από σουτ του Σάλβιο και απόκρουση του Τολγκά Ζενγίν.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο προπονητής της Μπεσίκτας, Σενιόλ Γκιουνές, πέρασε στο ματς τον Ταλίσκα, ο οποίος ανήκει στην Μπενφίκα.

Ο 22άχρονος Βραζιλιάνος είναι τρομερός στις εκτελέσεις φάουλ, έτσι με μία φανταστική εκτέλεση με το μαγικό του αριστερό πόδι ισοφάρισε στο 93′ και δεν το σκέφτηκε καθόλου να το πανηγυρίσει με τους συμπαίκτες του.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Έντερσον Μοράες, Νέλσον Σεμέντο, Λισάντρο Λόπες, Λίντελεφ, Άλεξ Γκριμάλδο, Φέισα (88′ Σέλις), Αντρέ Όρτα, Πίτσι, Σάλβιο, Σέρβι (70′ Σάμαρης), Γκονσάλο Γκουέντες.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Τολγκά Ζενγίν, Μπεκ, Μαρσέλο, Τόσιτς, Αντριάνο (63′ Τζενκ Τοσούν), Γκιοκχάν Ινλέρ, Χάτσινσον, Ογκουζχάν Εζιακούπ (46′ Ταλίσκα), Κουαρέσμα, Τζανέρ Ερκίν, Αμπουμπακάρ (81′ Ολτζάι Σαχάν).

Μπάγερν – Ροστόβ 5-0

 

Σκόρερς: 28′ πέν. Λεβαντόβσκι, 45′ Τόμας Μίλερ, 53′ και 60′ Κίμιχ, 90′ Μπερνάτ

Γήπεδο: “Fußball Arena München”, Μόναχο

Διαιτητής: Άντονι Τέιλορ (Αγγλία)

Αρκετά καλή αμυντικά στα πρώτα λεπτά η Ροστόβ, κατάφερε απλά να καθυστερήσει μέχρι το 28ο λεπτό το πρώτο γκολ που δέχτηκε στην ιστορία της στο Champions League.

Με εκτέλεση πέναλτι του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι άνοιξε το σκορ για τους Βαυαρούς και ο Τόμας Μίλερ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων.

Ο Γιόζουα Κίμιχ ανέλαβε δράση εν συνεχεία, καθώς έκανε το 3-0 στο 53′ και το 4-0 στο 60′, με τα πρώτα του γκολ στην διοργάνωση.

Στις 4 Σεπτέμβρη πέτυχε το πρώτο του γκολ με την εθνική Γερμανίας (κόντρα στην Νορβηγία), στις 9 Σεπτέμβρη πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Bundesliga (κόντρα στην Σάλκε) και απόψε πέτυχε τα πρώτα του γκολ στο CL. Ονειρικό δεκαήμερο με 4 γκολ σε 3 ματς.

Το τελικό 5-0 ήρθε στο 90ό λεπτό από τον Τζουάν Μπερνάτ, έπειτα από ασίστ του Φρανκ Ριμπερί, με τον σκόρερ να έχει αντικαταστήσει στο 51′ τον Ματς Χούμελς, ο οποίος είχε δεχτεί κλοτσιά στα δόντια!

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ραφίνια, Χάβι Μαρτίνεθ, Χούμελς (51′ Μπερνάτ), Αλάμπα, Βιδάλ, Κίμιχ, Τιάγκο Αλκάνταρα (71′ Ρενάτο Σάντσες), Τόμας Μίλερ, Ντόουγκλας Κόστα (64′ Ριμπερί), Λεβαντόβσκι.

ΡΟΣΤΟΒ (5-3-2): Τζανάεβ, Τερέντζεβ, Μέβντλια, Θέσαρ Νάβας, Γκράνατ, Καλάτσεβ, Γκάτσκαν, Ερόκιν, Νομπόα, Αζμούμ (64′ Πρέπελιτσα), Πόλοζ (46′ Ντουμπιά).

Αϊντχόφεν – Ατλέτικο 0-1

 

Σκόρερ: 43′ Σαούλ

Γήπεδο: “Philips Stadion”, Αϊντχόφεν

Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)

Το γρήγορο γκολ του Λουκ ντε Γιονγκ δεν μέτρησε για επιθετικό φάουλ και η Ατλέτικο ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 43′ με το εξαιρετικό σουτ στην κίνηση από τον Σαούλ.

Πριν τελειώσει το ημίχρονο η ολλανδική ομάδα κέρδισε πέναλτι, το οποίο ίσως να μην έγινε ποτέ, αλλά η ισοφάριση δεν ήρθε, καθώς ο Όμπλακ απέκρουσε εντυπωσιακά την εκτέλεση του Γκουαρδάδο (45’+2).

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ (5-3-2): Ζουτ, Μπρένετ, Σβάαμπ (80′ Περέιρο), Ισιμά-Μιρέν, Βίλεμς, Χέντριξ (67′ Ράμσελααρ), Πρέπερ, Γκουαρδάδο, Νάρσινχ (80′ Μπέρχβαϊν), Λουκ ντε Γιονγκ.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Χουάνφραν, Χοσέ Μαρί Χιμένες, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Σαούλ (77′ Τόρες), Γκαϊτάν (61′ Τιάγκο Μέντες), Κόκε, Γκριεζμάν, Γκαμειρό (65′ Καράσκο).

*χαμένο πέναλτι 45’+2 Γκουαρδάδο (απόκρουση Όμπλακ)

 

Μάντσεστερ Σίτι – Γκλάντμπαχ (αναβολή)

 

Γήπεδο: “City of Manchester”, Μάντσεστερ

Διαιτητής: Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία)

Η έντονη βροχόπτωση, αλλά και οι πολλοί κεραυνοί στο Μάντσεστερ, προκάλεσαν την αναβολή της αναμέτρησης της Σίτι με την Μπορούσια του Μένχενγκλαντμπαχ. Η βροχή προκάλεσε έντονα προβλήματα σε όλη την πόλη, τους σταθμούς και τους δρόμους.

πηγή sport 24

Μοίρασε το άρθρο!