ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

  

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

 

Έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 στις 7:30 μ.μ. στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου, όπου θα δοθεί Συναυλία Εκκλησιαστικής Μουσικής στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα δέκα χρόνια της παρουσίας της Παναγίας Πορταϊτίσσης των Ιβήρων στην Ενορία μας.

Στην συναυλία θα συμμετέχουν ο Βυζαντινός Χορός «Θεσσαλονίκη» -με τον οποίο δώσαμε πρόσφατα συναυλία στην Μόσχα- ο Μουσικός Ακαδημαϊκός Σύνδεσμος Θεσσαλονικέων, η Γυναικεία Χορωδία Κώμης Τήνου και τα Χορωδιακά Σύνολα της Ενορίας μας -η Γυναικεία Χορωδία EuChoralis και η Παιδική Χορωδία Σολ.

Θα ακουστούν μέλη από την βυζαντινή μουσική παράδοση αλλά και την δυτική εκκλησιαστική υμνολογία, με ένα σύντομο πέρασμα από τα spirituals της Αφρικής, για να καταδειχθεί ακριβώς η κοινή «μήτρα» της προκλασικής, κλασικής και σύγχρονης εκκλησιαστικής μουσικής που δεν είναι άλλη από την αρχαία Ελληνική μουσική και όπως αυτή εξελίχθηκε μέσα από την λόγια μουσική του Βυζαντίου και βεβαίως την ανυπέρβλητη υμνογραφία.

Θα ήταν τιμή για εμάς η παρουσία σας σε αυτήν την προσπάθεια και ελπίζουμε να μπορέσουμε να προσφέρουμε ένα άκουσμα με υψηλό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Η Συναυλία θα δοθεί εντός του ιερού Ναού και η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

 

Μοίρασε το άρθρο!