Συγκλονιστικές φωτογραφίες από το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη- Τουλάχιστον 29 νεκροί και 166 τραυματίες

03

Τραγωδία στην Κωνσταντινούπολη - Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός - Τουλάχιστον 29 νεκροί και 166 τραυματίες - ΒΙΝΤΕΟ από την έκρηξη

Τουλάχιστον 29 νεκροί και 166 τραυματίες είναι ο νεότερος απολογισμός των τουρκικών αρχών απο τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη.

Οι τραυματίες από την διπλή βομβιστική επίθεση ανέρχονται σε 166, εκ των οποίων οι 6 βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και άλλοι 17 χειρουργούνται αυτή την ώρα, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς δήλωσε πως η διπλή βομβιστική επίθεση έγινε αρχικά με μια έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά οχήματος, την οποία ακουλούθησε επίθεση βομβιστή-καμικάζι ο οποίος ανατινάχθηκε 45 δευτερόλεπτα μετά.

Δέκα άνθρωποι συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση με βάση αποδεικτικά στοιχεία του οχήματος στο οποίο ήταν παγιδευμένες οι εκρηκτικές ύλες.

«Εμοιαζε με κόλαση. Οι φλόγες έφταναν ως τον ουρανό. Οι φίλαθλοι που έπιναν τσάι στο καφέ έψαχναν να κρυφτούν, ήταν φρικτό», είπε αυτόπτης μάρτυρας, ενώ άλλος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είδε «μέρη ανθρωπίνου σώματος να πετάγονται στον αέρα».

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ανέφερε ότι οι τρομοκράτες στόχευαν λεωφορείο που μετέφερε αστυνομικούς της μονάδας αντιμετώπισης ταραχών, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό πολλών αστυνομικών.

Η περιοχή γύρω από το στάδιο παραμένει αποκλεισμένη απο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, ενώ το γραφείο του εισαγγελέα στην Κωνσταντινούπολη διεξάγει έρευνα.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, η έκρηξη σημειώθηκε μετά το τέλος της αναμέτρησης της Μπεσίκτας με την Μπούρσασπορ, ενώ είχαν αποχωρήσει από το στάδιο οι οπαδοί των ομάδων, τη στιγμή που οι αστυνομικοί άρχισαν να φεύγουν από την περιοχή.

Ο Σοϊλού χαρακτήρισε την επίθεση ως μια “βίαιη συνωμοσία”, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως «οι εκρήξεις είχαν ως στόχο να προκαλέσουν τις μεγαλύτερες δυνατές απώλειες. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι με την βούληση του Θεού, εμείς, ως χώρα και ως έθνος, θα νικήσουμε τον τρόμο, τις τρομοκρατικές οργανώσεις και τις δυνάμεις πίσω από αυτές».

Στις φωτογραφίες φαίνονται άνδρες της αστυνομίας να τρέχουν πανικόβλητοι για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Από την έκρηξη έχουν σημειωθεί εκτεταμένες καταστροφές και σε αυτοκίνητα.

Πηγή φωτό: twitter

11/12/2016

Μοίρασε το άρθρο!