Σε λένε «βλάκα» στα μούτρα σου!

Το να πουλάς λιγότερο προϊόν στην ίδια τιμή είναι κοροϊδία.

Δεν ξέρω τι γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη. Πώς αντιμετωπίζεται η ακρίβεια και αν υπάρχει. Ξέρω όμως ότι αυτό που γίνεται εδώ είναι ο απόλυτος εμπαιγμός του κόσμου! Η απόλυτη κοροϊδια. Και κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν. Στην αρχή μου φάνηκε ότι έκανα λάθος. Ότι ήταν ιδέα μου. Αλλά δεν ήταν. Το να πουλάς λιγότερο προϊόν στην ίδια τιμή είναι κοροϊδία. Είναι κλεψιά. Κανονική. Όχι στα λόγια. Όταν ο καταναλωτής πληρώνει τα ίδια λεφτά για να πάρει λιγότερο προϊόν από αυτό που έπαιρνε, δεν απορροφάς την αύξηση.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ

Τον κλέβεις. Ναι, τον κλέβεις. Κι αν ζούμε ακόμη σε ένα (έστω τυπικά) ευνομούμενο Κράτος, όσοι είχαν την… έμπνευση να «κλέβουν» τον κοσμάκη για να μην χάσουν ούτε σεντ από τα κέρδη τους, πρέπει να τιμωρηθούν. Σε κάθε άλλη περίπτωση, όσο συνεχίζεται αυτή η αλητεία, αυτή η κλεψιά, οι αρμόδιοι είναι συνεργοί σε ληστεία… Δεν την ανέχονται απλά, συναινούν σε αυτή. Με θύματα όλους εμάς που πάμε στο σούπερ μάρκετ και αφήνουμε κάθε φορά… ένα νεφρό για να πάρουμε τα απολύτως απαραίτητα. Ψέματα. Για να παίρνουμε διαρκώς λιγότερη ποσότητα από τα απολύτως απαραίτητα, πληρώνοντας τα ίδια λεφτά! Μαγικό!

Διάβασα ότι ετοιμάζονται μηνύσεις. Πρόσεξε. Όχι από αυτούς που θα έπρεπε να ελέγχουν. Από την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος. Εσύ θα βγάλεις το… φίδι από την τρύπα, για σένα! Μην περιμένεις από κανέναν άλλον να το κάνει. Θα περιμένεις άδικα. Αλλά από την στιγμή που κάποιος αποφάσισε επιτέλους να σταματήσει την κλεψιά, τουλάχιστον ας τον βοηθήσουν στο από εδώ και πέρα! Τρέχοντας τις διαδικασίες… Στα σούπερ μάρκετ ο κόσμος υποφέρει. Κι αφού δεν μπορεί κανείς να τον βοηθήσει, τουλάχιστον μην βάζετε τρικλοποδιές όταν προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας. Μας λέτε βλάκες μέσα στα μούτρα μας… Αρκεί.

Μοίρασε το άρθρο!