Πώς συνδέω εύκολα το smartphone με την τηλεόρασή μου;

Yπάρχουν πολλοί τρόποι για να συνδέσετε το smartphone σας στην μεγάλη οθόνη της τηλεόρασής σας, ακόμα και χωρίς να απαιτούνται ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις.

Πάντα νιώθαμε την επιθυμία να παρακολουθήσουμε τις αγαπημένες μας σειρές ή ταινίες σε όσο τον δυνατόν μεγαλύτερη οθόνη. Να μοιραστούμε τις φωτογραφίες μας σε μια μεγάλη οθόνη για να τις βλέπουν όλοι.

Για να μην αναφέρουμε τους φανατικούς gamers που θα ήθελαν να αναδείξουν το ταλέντο τους σε μια μεγάλη οθόνη.

H σύνδεση του κινητού τηλεφώνου με την Smart TV είναι ένα θέμα που αφορά όλους τους users που θέλουν να απολαμβάνουν στο έπακρο τα οφέλη της τεχνολογίας. Το smartphone μας αποτελεί μία από τις αγαπημένες καθημερινές συνήθειες όλων μας.

Χάρη στην τεχνολογία, αυτό είναι πλέον εφικτό. Μπορείτε πλέον να συνδέσετε το smartphone σας στην τηλεόρασή σας και να απολαύσετε ταινίες, εκπομπές, μουσική, φωτογραφίες, παιχνίδια, όλα στη μεγάλη οθόνη.

Σας επιτρέπει επίσης να μοιραστείτε την εμπειρία με τους φίλους και την οικογένειά σας.

Ευτυχώς, πλέον υπάρχουν πολλοί τρόποι για να συνδέσετε το smartphone σας στην μεγάλη οθόνη της τηλεόρασής σας, ακόμα και χωρίς να απαιτούνται ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις.

Ας δούμε όμως τους πιο δημοφιλείς τρόπους σύνδεσης του smartphone στην τηλεόραση, ώστε να επιλέξτε αυτόν που σας βολεύει περισσότερο.

Το Wi-Fi Direct είναι μια πολύ χρήσιμη τεχνολογία που σας επιτρέπει να κάνετε streaming περιεχομένου από το smartphone σας στην τηλεόρασή σας.

Ωστόσο, για να χρησιμοποιήσετε το Wi-Fi Direct, πρέπει να έχετε μια smart TVπου υποστηρίζει το Wi-Fi Direct. Επίσης, το smartphone σας πρέπει να διαθέτει την ίδια λειτουργία.

Τα παλιά smartphones δεν διαθέτουν τη λειτουργία Wi-Fi Direct. Εάν και οι δύο συσκευές είναι συμβατές για την υποστήριξη Wi-Fi Direct, τότε η σύνδεση του Android smartphone σας με την τηλεόραση θα πρέπει να είναι πανεύκολη.

Aν επιθυμείτε να κάνετε ζωντανή ροή κάποιου περιεχομένου, όπως το παιχνίδι σας, τότε μπορείτε επίσης να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας την ασύρματη προβολή, δηλαδή μέσω Wi-Fi.

Αν είστε κάτοχος Smart TV και δεν είναι πολύ παλιάς τεχνολογίας, θα πρέπει να έχει μια λειτουργία «Screen Mirroring» την οποία μπορείτε να βρείτε από το μενού της τηλεόρασης. Ενεργοποιήστε τη και βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας Android βρίσκεται στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi με την τηλεόρασή σας. Αυτό θα είναι ουσιαστικά καθρέφτισμα οθόνης και τα περιεχόμενα της οθόνης του κινητού σας θα είναι ορατά στην τηλεόρασή σας.

Μια άλλη βολική μέθοδος προβολής της οθόνης σας στην τηλεόραση είναι η χρήση του Chromecast της Google. Πρόκειται για μια πολύ χρήσιμη συσκευή που διαθέτει υποδοχή HDMI και καλώδιο τροφοδοσίας USB που πρέπει να συνδεθεί στην τηλεόρασή σας για να παρέχει ρεύμα στη συσκευή. Είναι κομψό και μικρό σε μέγεθος και μπορείτε να το κρύψετε πίσω από την τηλεόρασή σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αντιστοιχίσετε το smartphone σας με αυτό.

Μετά από αυτό μπορείτε εύκολα να κάνετε προβολή φωτογραφιών, βίντεο, μουσικής και επίσης να αντικατοπτρίζετε την οθόνη σας στο Android ενώ παίζετε παιχνίδια. Πολλές εφαρμογές, όπως το Netflix, το HBO Now, το Google Photos, το Chrome, είχαν απευθείας το κουμπί Cast στο περιβάλλον εργασίας τους. Ένα απλό πάτημα σε αυτό και στη συνέχεια επιλέξτε την τηλεόρασή σας από τη λίστα των διαθέσιμων συσκευών. Απλά βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνό σας και το Chromecast είναι συνδεδεμένα στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi.

Αν τίποτα απο τα παραπάνω δεν σας κάνει, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε κάτι πιο απλό όπως να συνδέσετε το κινητό σας κατευθείαν στην θύρα USB της τηλεόρασης (οι περισσότερες έχουν μία). Με αυτή την απλή λύση, θα μπορείτε να προβάλλετε στην οθόνη της TV  φωτογραφίες και βίντεο είτε από την μνήμη του κινητού είτε από την μνήμη μιας κάρτας μνήμης.

Και ναι, υπάρχει κι άλλος τρόπος σύνδεσης: Μπορείς να αγοράσεις ένα android box ή τα λεγόμενα media sticks τα οποία συνδέονται με την τηλεόραση και επιτρέπουν, ανάμεσα σε πολλά άλλα, την εύκολη σύνδεση κινητού και τηλεόρασης.

Μοίρασε το άρθρο!