Χιόνια γύρω από τη Θεσσαλονίκη – Ραγδαία πτώση θερμοκρασίας

Ασθενής χιονόπτωση ξεκίνησε σήμερα στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί προβλήματα.

Χιονίζει στον Χορτιάτη, ενώ χιονόνερο ρίχνει στον Λαγκαδά. Ακόμη, χιονίζει στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών (κόμβος Καρτερέ), χωρίς να υπάρχουν προβλήματα κίνηση των αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ασθενής χιονόπτωση καταγράφεται και στον δρόμο Ωραιοκάστρου-Μελισσοχωρίου.

Εξάλλου, χιονίζει κατά τόπους σε περιοχές των νομών Κιλκίς και Σερρών, στο Κ.Νευροκόπι, στο Μέτσοβο, και στη Φλώρινα.

 Αισθητή έχει γίνει στη Βόρεια Ελλάδα η πτώση της θερμοκρασίας. Στο Καϊμακτσαλάν η θερμοκρασία είναι -5 βαθμοί Κελσίου, στον Λαϊλιά -4, στη Βλάστη -2, στη Φλώρινα -1, στο Αμύνταιο και στην Κοζάνη 0, στην Πτολεμαϊδα 1 και στο Κιλκίς 2 βαθμοί .
 

Σύμφωνα με τις προγνώσεις οι χιονοπτώσεις δεν αναμένεται να επηρεάσουν απόψε την πόλη, ενώ έξω από τη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι το πρωί της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το meteo.gr για αύριο Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών χιονοπτώσεων ή χιονόνερου έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Θερμαϊκό οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα φτάνουν τα 7 και έως το πρωί τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς.

Κατά την διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα τοπικά φαινόμενα θα εκδηλώνονται στην Ανατολική Μακεδονία, στην ανατολική Χαλκιδική και στο νοτιανατολικό κομμάτι του νομού Σερρών. Στην Θράκη μέχρι το ξημέρωμα οι χιονοπτώσεις θα πέσουν μέχρι και πεδινές-ημιπεδινές περιοχές, κυρίως στην βόρεια Ξάνθη (συμπεριλαμβανομένου της πόλης), στο νότιο κομμάτι της Ροδόπης και στον κεντροβόρειο Έβρο (μικρή πιθανότητα για τον νότιο Έβρο και στην πόλη της Αλεξανδρούπολης). Στην Ανατολική Μακεδονία μέχρι το ξημέρωμα οι χιονοπτώσεις τοπικά θα φτάσουν μέχρι και τις πεδινές-ημιπεδινές περιοχές(ασθενή κατά βάση φαινόμενα).

Κατά τις πρωινές ώρες-πρώτες μεσημβρινές ώρες στη βόρεια χώρα τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν ενώ θα εκδηλωθούν πρόσκαιρα ορογραφικά κυρίως φαινόμενα και στη Χαλκιδική-Σέρρες-Θεσσαλονίκη.

 

Μοίρασε το άρθρο!