ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ: Πολίτικο μπουρέκι με αρνάκι

Το μπουρέκι (Τουρκικά: börek ) Η προέλευση του φαγητού είναι ανατολίτικη.

Τα μπουρέκια είναι δημοφιλή σε πολλές κουζίνες παγκοσμίως.Υπάρχει πληθώρα συνταγών για μπουρέκια.

Ένας γευστικότατος πολίτικος μεζές. 

ΥΛΙΚA
  • 200 γρ. φέτα
  • 250 γρ. μανιτάρια
  • 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • κόκκινο ξηρό κρασί
  • λίγο λάδι
  • βούτυρο λιωμένο
  • 1 κιλό αρνάκι σε κύβους
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • αλάτι, πιπέρι
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Αρχικά κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα βάζουμε στο τηγάνι να τσιγαριστούν με το λάδι και τη ζάχαρη.
  2. Σε ένα δεύτερο τηγάνι με καπάκι τσιγαρίζουμε τους κύβους του αρνιού, και μόλις ροδίσουν τους σβήνουμε με κρασί.
  3. Στρώνουμε πάνω στο κρέας τα καραμελωμένα κρεμμύδια, χωρίς να ανακατέψουμε.
  4. Κλείνουμε το καπάκι του τηγανιού και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση – αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη κρασί.
  5. Μετά από 3-4΄ βάζουμε τα μανιτάρια κι άλλο κρασί, αλάτι, ρίγανη και μπόλικο πιπέρι.
  6. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 15΄ περίπου.
  7. Σβήνουμε το μάτι και κατεβάζουμε τη γέμιση από τη φωτιά.
  8. Ρίχνουμε την τριμμένη φέτα και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά το μίγμα.
  9. Στη συνέχεια κόβουμε το φύλλο κρούστας στα τέσσερα και γεμίζουμε το κάθε κομμάτι με μία κουταλιά της σούπας γέμιση.
  10. Τυλίγουμε τα ρολάκια και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
  11. Αλείφουμε τα μπουρεκάκια με βούτυρο για να μην καούν στο ψήσιμο, και τα βάζουμε στο φούρνο, στους 200°, για 15΄.

Καλή όρεξη!

Μοίρασε το άρθρο!