“Περπατώ και γνωρίζω: Για την ΕΛΠΙΔΑ”

10885613_1032652293427269_3455434433710882135_n

Ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος  Ωραιοκάστρου, συμμετέχει και φέτος στον 5ο Φιλανθρωπικό Αγώνα Βουνού Αυτισμός – Ελπίδα, στη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων, που θα πραγματοποιηθεί στο Ωραιόκαστρο, την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 και θα έχει εκκίνηση στις 10.20 π.μ.

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν ή να περπατήσουν στο περιαστικό δάσος του δήμου Ωραιοκάστρου, σε μία πανέμορφη ορεινή διαδρομή στην καταπράσινη φύση, με θέα τον Θερμαϊκό κόλπο. Ταυτόχρονα, μέσα από τη δράση αυτή θα έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν την αγάπη και τη στήριξή τους στα αυτιστικά παιδιά της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου «Ελπίδα». Αφορμή για τη διοργάνωσή του είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (2 Απριλίου).

Σκοπός του αγώνα, πέρα από την ανάδειξη των ωφελειών που αποκομίζονται από την άθληση και τη φροντίδα του περιαστικού δάσους της πόλης μας, είναι να κινητοποιήσει το ευρύτερο κοινό ως προς τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως τα αυτιστικά παιδιά, και να συγκεντρωθούν χρήματα που προορίζονται να καλύψουν ανάγκες της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου «Ελπίδα», που λειτουργεί από το 1980 στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν έως την Κυριακή 07 Μαΐου. Το κόστος εγγραφής είναι 5 ευρώ για τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων και το μέλος του ΔΣ κ.Παπαϊωάννου Νικόλαος ορίστηκε υπεύθυνος για το συντονισμό της ομαδικής συμμετοχής του συλλόγου μας. Πολύτιμος αρωγός του θα είναι το μέλος του συλλόγου μας κ. Κατερίνα Κουρόγλου-Παπαϊωάννου ,η οποία θα βρίσκεται για τις εγγραφές στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Υψώσεως του Τίμιου Σταύρου στη Γαλήνη την Τρίτη 25/4/2017 και την Τρίτη 2/5/2017 από τις 17:15-21:00. (Απαραίτητα θα πρέπει να δηλώνονται Ονοματεπώνυμο – Ημερομηνία γέννησης- Τηλέφωνο – E-mail).

Στην εγγραφή περιλαμβάνονται δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, επίσημη χρονομέτρηση στα 5 χλμ, νούμερα για τους συμμετέχοντες εκτυπωμένα σε ανθεκτικό υλικό με τυπωμένο το ονοματεπώνυμο τους, τροφοδοσία και υποστήριξη, ηλεκτρονικό αναμνηστικό δίπλωμα, μετάλλιο και ελαφρύ γεύμα στο τερματισμό. Στο χώρο της αφετηρίας – τερματισμού θα υπάρχουν χώροι ιματισμού, wc, στάθμευσης οχημάτων. Ο σύλλογος μας, θα διαθέσει μπλουζάκια με το λογότυπο του συλλόγου μας για την ομοιόμορφη συμμετοχή μας. Οι αθλητές και αθλήτριες συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη.

Επίσης σας ενημερώνουμε, πως την ημέρα του αγώνα, θα μπορείτε να συνδράμετε και εσείς στην δράση «Ανακυκλώστε για την ΕΛΠΙΔΑ», συλλέγοντας κάθε λογής πλαστικό μπουκάλι και καπάκι που θα προκύψει είτε από τον αγώνα είτε από την συνεισφορά του καθενός από εσάς και πετώντας αυτά στους ειδικά διαμορφωμένους κάδους όπως και στο διατιθέμενο όχημα της εταιρείας ανακύκλωσης MasterScrap.

Όλοι οι συμμετέχοντες την ημέρα του αγώνα θα πρέπει να φροντίσουν για την έγκαιρη προσέλευση τους στη Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου “ΕΛΠΊΔΑ”, την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 στις 10:00, για να μην δημιουργηθούν προβλήματα ή καθυστερήσεις και για τις όποιες διευκρινήσεις μπορεί να χρειαστούν.

Για τις εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Παπαϊωάννου-Κουρόγλου Κατερίνα, τηλ: 6979971625.

Για οποιαδήποτε πληροφορία – θέμα:

https://sites.google.com/site/periballontikosoreokastrou

https://www.facebook.com/perivallontikosoraio?fref=ts

e-mail:  peri.pol.oreokastro@gmail.com

 

Μοίρασε το άρθρο!