«Περπατώ και γνωρίζω: Ασκός – Όταν η παράδοση συναντά τη γεύση»

Ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου στα πλαίσια του προγράμματος « Περπατώ και γνωρίζω», διοργανώνει επίσκεψη στον Ασκό Θεσσαλονίκης, με τίτλο «Περπατώ και γνωρίζω: Ασκός – Όταν η παράδοση συναντά τη γεύση» για την Κυριακή 12  Μαΐου 2019 και ώρα 09:00.

 Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας απολαμβάνοντας την όμορφη θέα  και πίνοντας τον καφέ μας στην Έπαυλη. Η συνέχεια περιλαμβάνει ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο, στο Κτήμα Αρβανιτίδη και στους αμπελώνες του, με οινογνωσία και συνοδεία εδεσμάτων από τα Τυροκομικά Προίκα και τέλος γνωριμία με τηνYfantiaTerraτου Γιώργου Υφαντίδη και την καλλιέργεια λεβάντας.

Για όσους επιθυμούν θα ακολουθήσει γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής.

Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Ευαγγελία Μακρή (6979794446) μέχρι και την Πέμπτη 09 Μαΐου 2019.

Ο Σύλλογος αποτελεί μόνο τη βάση επικοινωνίας και συντονισμού των περιπάτων και παρέχει τις ενημερώσεις. Ο κάθε συμμετέχων έχει την απόλυτη ατομική και προσωπική ευθύνη της συμμετοχής του. Ο Σύλλογος δεν εξαιρεί κανένα άνθρωπο οποιασδήποτε ηλικίας και προέλευσης και δεν δημιουργεί καμία απολύτως δέσμευση και υποχρέωση, πέρα της καλής διάθεσης για την ισότιμη συμμετοχή. Ο Σύλλογος είναι ανοικτός σε κάθε νέα πρόταση προορισμού, επίσκεψης, ενημέρωσης και θα εκτιμούσε ιδιαίτερα την οποιαδήποτε προσφορά – ιδέα από κάθε ενεργό πολίτη που θα ήθελε να μοιραστεί τις γνώσεις και εμπειρίες του με τα Μέλη και τους Φίλους του Συλλόγου.

Οι πεζοπορίες αυτές εκτός της άσκησης, δίνουν τη δυνατότητα επαφής και γνωριμίας της ιστορίας της κάθε περιοχής δηλ. «Περπατώ και γνωρίζω τον τόπο μου» αλλά και την επικοινωνία – γνωριμία μεταξύ των συμπολιτών μας, δηλαδή «Περπατώντας γνωρίζω τον συνάνθρωπο μου », καθώς και θέματα γενικού ενδιαφέροντος.

Για τη διευκόλυνση των μετακινουμένων από το Ωραιόκαστρο στον Ασκό  Θεσσαλονίκης και για όσους επιθυμούν,  θα γίνει νωρίτερα προσυγκέντρωση στις 08:00 στο «ΚΟΝΤΑΞΟΠΟΥΛΕΙΟ» και αναχώρηση 08.15, προκειμένου να γίνει αξιοποίηση της μεταφορικής ικανότητας των διατιθεμένων ΙΧ οχημάτων και να εξυπηρετηθούν περισσότερα άτομα και όσοι δεν διαθέτουν δικό τους μεταφορικό μέσο.

Καλούμε όλους εκείνους που θέλουν να περάσουν μία όμορφη Κυριακή αλλά και να επικοινωνήσουν – γνωρίσουν ένα όμορφο τόπο, να έρθουν  να περπατήσουμε μαζί.

Για οποιαδήποτε πληροφορία – θέμα στο ακόλουθο link :
https://www.perivallontikosoraiokastrou.gr

Μοίρασε το άρθρο!