Παραδοσιακοί κρητικοί χοροί και εδέσματα στο αίθριο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού

Πότε: 22/06/2019
Ώρα έναρξης: 20:00


Μουσικοχορευτική εκδήλωση
Σάββατο 22  Ιουνίου 2019 στις 20:00 στο αίθριο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού

«Δεν τον φοβάμαι το Θεό, αυτός καταλαβαίνει και συχωρνάει. Τους ανθρώπους φοβάμαι. Αυτοί δεν καταλαβαίνουν και δε συχωρνούν».

Παραδοσιακοί κρητικοί χοροί και εδέσματα από τη χορευτική ομάδα ενηλίκων του Συλλόγου Φίλων Κρητικής Παράδοσης «Ξαστεριά» Θέρμης. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και το Σύλλογο Φίλων Κρητικής Παράδοσης «Ξαστεριά» Θέρμης, με αφορμή την περιοδική έκθεση «Καζαντζάκης και Βυζάντιο: η αναζήτηση του θείου» που παρουσιάζεται στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Ευτυχία Κουρκουτίδου – Νικολαΐδου») έως τις 15 Σεπτεμβρίου.
Η κρητική καταγωγή, η πολυεπίπεδη συγγραφή και η πολυποίκιλη ενασχόληση με το Θείο Δράμα και με τον άνθρωπο έκαναν τον Νίκο Καζαντζάκη έναν από τους πλέον αγαπημένους και αναγνωρίσιμους συγγραφείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
 «Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα. Είμαι λεύτερος» γράφει η επιτύμβια στήλη στον τάφο του στο Ηράκλειο Κρήτης. Ένα τρίπτυχο που συμπυκνώνει τη ζωή και το έργο του μεγάλου δημιουργού.
Οι σύγχρονοι μελετητές και στοχαστές του έργου του σήμερα λένε πως «Υπάρχει στον κόσμο τούτον ένας μυστικός νόμος – αν δεν υπήρχε, ο κόσμος θα ?ταν από χιλιάδες χρόνια χαμένος – σκληρός κι απαραβίαστος: το κακό πάντα στην αρχή θριαμβεύει και πάντα στο τέλος νικάται».

Επιμέλεια: Χριστίνα Παλακίδου, Γραμματέας Συλλόγου Φίλων Κρητικής Παράδοσης «Ξαστεριά» Θέρμης
Πρόεδρος: Αντώνης Φουντουλάκης. Αντιπρόεδρος: Στέλλα Κλάδου
Χοροδιδάσκαλος: Βαγγέλης Γιαννακάκης. Υπεύθυνη χορευτικού: Αρετή Σκαρλάτου

Eίσοδος ελεύθερη
 

Μοίρασε το άρθρο!