ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 5-0: Ξέσπασε με «5άρα» ο Δικέφαλος

Ο ΠΑΟΚ έκανε μεγάλο ματς και διέλυσε με 5-0 τον Παναιτωλικό – Δύο γκολ ο Σβιντέρσκι, κι από ένα οι Τζόλης, Μουργκ και Σβαμπ

Καταιγιστικός ήταν ο ΠΑΟΚ που σάρωσε τον Παναιτωλικό με 4-0 στην Τούμπα για την 20ή αγωνιστική της Super League. Ο Δικέφαλος νίκησε κατά κατά κράτος τη μάχη με την ομάδα του Αγρίνιου στην Τούμπα και με ένα ξέσπασμα στο β’ ημίχρονο, σκοράροντας τρία γκολ σε δέκα λεπτά (51′-61′), έφτασε σε μια άνετη και συνάμα πολύτιμη επικράτηση που επαναφέρει την ομάδα της Θεσσαλονίκης στις νίκες. Πρωταγωνιστές και σκόρερ στην επιβλητική νίκη της ομάδας του Πάμπλο Γκαρσία ήταν ο Μουργκ, ο οποίος έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο α’ ημίχρονο, ο all around Σβαμπ, ο Σβιντέρσκι, ο οποίος σκόραρε δις κι έφτασε τα εννέα γκολ στο πρωτάθλημα και ο εκπληκτικός Τζόλης, ο οποίος μια ημέρα μετά τα 19α γενέθλιά του σκόραρε για πέμπτη φορά εφέτος στη Super League και 13 συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις.

 Ο ΠΑΟΚ δημιούργησε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 25′ με τον Περέιρα να πραγματοποιεί καταπληκτική ενέργεια από τα αριστερά, αλλά το τελείωμα του Σβιντέρσκι δεν ήταν ιδανικό με αποτέλεσμα ο Κνετ να απομακρύνει τον κίνδυνο. Ο Δικέφαλο είχε την κατοχή, είχε την κυριαρχία αλλά δεν έβγαζε φάσεις με ευκολία χάρη στο αποτελεσματικό πρέσινγκ του Παναιτωλικού. Ωστόσο σε μια εξαιρετική αντεπίθεση ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς πάσαρε κάθετα προς τον Μουργκ, ο οποίος κινήθηκε ταχύτατα, ξεπέρασε τους αντιπάλους του και με δυνατό συρτό σουτ άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ (1-0) στο 39′.
 

Ο ΠΑΟΚ έχοντας πια αποφορτιστεί με την επίτευξη του 1-0, στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου βρήκε κι ένα δεύτερο γκολ που του έδωσε ασφάλεια. Στο 51′ ο Σοάρες σέντραρε εξαιρετικά από τα δεξιά και ο Σβαμπ που έκανε κίνηση… φορ, διείσδυσε στην περιοχή του Παναιτωλικού και με θαυμάσια κεφαλιά πέτυχε το 2-0.

Κι έπειτα όλα έγιναν πιο απλά και πιο εύκολα για τον Δικέφαλο που βρήκε και τρίτο γκολ στο 57′. Ο Ροντρίγκο Σοάρες έβγαλε και πάλι εξαιρετική πάσα, εκμεταλλευόμενος το λάθος του Αρσούρα, και ο Τζόλης με εκπληκτικό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 3-0.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ασταμάτητος και παρά το προβάδισμα συνέχισε να πιέζει και να κυνηγά το γκολ. Στο 61′ ο Ελ Καντουρί έκλεψε την μπάλα, κινήθηκε κατά μέτωπο και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε παράλληλα προς τον Σβιντέρσκι, ο οποίος ακολούθησε τη φάση, ξεπέρασε τον Κνετ και πλάσαρε σε άδειο τέρμα για το 4-0.

Στο 90′ ο Σβιντέρσκι έβαλε το κερασάκι στην τούρτα και με σουτ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 5-0 για τον ΠΑΟΚ.

Στα αξιοσημείωτα του ματς ήταν και η παρουσία των αδερφών Τσιγγάρα στο ίδιο γήπεδο ως αντίπαλοι. Ο Θεοχάρης Τσιγγάρας πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι στο 78′, ενώ ο Αγγελος Τσιγγάρας έπαιξε και στα 90′ με τον Παναιτωλικό. Οι δυο τους τέθηκαν αντιμέτωποι για πρώτη φορά…
 

ΠΑΟΚ: Z. Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Βαρέλα, Περέιρα, Αουγκούστο (46′ Ελ Καντουρί), Σβαμπ (78′ Θ. Τσιγγάρας), Αντρ. Ζίβκοβιτς (65′ Ουάρντα), Μουργκ (78′ Νινούα), Τζόλης (65′ Λάμπρου), Σβιντέρσκι.

Παναιτωλικός: Κνετ, Τζανακάκης, Μαλής, Τσότσαλιτς, Περέιρα, A. Τσιγγάρας, Αρσούρα, Ταχάρ (62′ Λιάβας – 77′ Ντάλσιο), Μπαρμπόσα (66′ Μανθάτης), Αριγίμπι, Ντίας (66′ Βέργος)

Μοίρασε το άρθρο!