ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1: Πρώτος και καλύτερος ο δικέφαλος, με Ντεσπόντοφ ψυχρό εκτελεστή

Ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι κορυφής με τον Παναθηναϊκό για τη Super League με τον Κίριλ Ντεσπόντοφ να είναι ο ψυχρός εκτελεστής του δικεφάλου και να πετυχαίνει δύο γκολάρες στη νίκη των γηπεδούχων με 2-1 στην Τούμπα.

Η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, εκτός των δύο γκολ του Βούλγαρου, είχε και άλλες φάσεις για να πετύχει και άλλα τέρματα ενώ για τον Παναθηναϊκό είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μπακασέτας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Οι πράσινοι έψαξαν στα τελευταία λεπτά του αγώνα την ισοφάριση και είχαν δύο εξαιρετικές στιγμές με τους Μλαντένοβιτς και Γεντβάι αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοπαλία.

Πλέον και μετά το τρίποντο που πήρε ο ΠΑΟΚ είναι μόνος πρώτος με 47 βαθμούς στην κορυφή της Stoiximan Super League με την ΑΕΚ να ανεβαίνει δεύτερη με 45 και τον Παναθηναϊκό να μένει τρίτος με 44.

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 43′ όταν βγήκε στην αντεπίθεση με τον Τάισον να δίνει κάθετη διαγώνια πάσα προς τον Ντεσπόντοφ ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Ντραγκόφσκι για να γράψει το 1-0 υπέρ της ομάδας του.

Με την έναρξη στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι μέσω VAR με τον Μπακασέτα σε μια φάση με τον Τάισον και ο Έλληνας μέσος ευστόχησε για να πετύχει το πρώτο του τέρμα με το τριφύλλι στο 52′.

Οι γηπεδούχοι όμως πήραν ξανά τα ηνία του αγώνα στο 56′ με ένα γκολ χάρμα ιδέσθαι. Οι γηπεδούχοι έκλεψαν τη μπάλα στα δεξιά, βγήκαν εξαιρετικά στην αντεπίθεση, άλλαξαν γρήγορα έξι πάσες με τον Τάισον να μπαίνει στην περιοχή έκανε το παράλληλο γύρισμα, ο Σάστρε που είχε κάνει κίνηση φορ άφησε τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο Ντεσπόντοφ με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 2-1 για τον ΠΑΟΚ.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο και μετά τις αλλαγές που έκαναν οι δύο προπονητές η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω, οι δύο ομάδες έκαναν κάποιες καλές φάσεις αλλά πότε ο Ντραγκόφσκι και πότε ο Κοτάρσκι είπαν όχι και έκοψαν τις προσπάθειες των αντιπάλων τους.

Με την ίδια ενδεκάδα ο Λουτσέσκου

Ο Λουτσέσκου παρέταξε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την ίδια ενδεκάδα που είχε χρησιμοποιήσει στη νίκη εκτός έδρας επί του Βόλου με 5-1 πριν μια εβδομάδα.

Ο Κοτάρσκι ήταν κάτω από τα γκολπόστ. Ο Σάστρε ξεκίνησε στο δεξί άκρο και ο Μπάμπα αριστερά και στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Κουλιεράκης, Κεντζιόρα.

Στα χαφ το δίδυμο ήταν σε ένα ακόμη ματς οι Μεϊτέ, Οζντόεφ και η τριάδα μπροστά ήταν ο Ντεσπόντοφ στα δεξιά ο Μουργκ στο κέντρο και ο Τάισον στα αριστερά ενώ ο Μπράντον Τόμας ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Αλλαγές και ντεμπούτο για τρεις στον Παναθηναϊκό

Ο Τερίμ από την δική του πλευρά έκανε αρκετές αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που παρέταξε στο ματς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο ενώ τρεις πράσινοι έκαναν ντεμπούτο στη Stoiximan Super League. Ο λόγος για τους Ντραγκόφσκι, Ούγκο και Μπακασέτα.

Κάτω από την εστία του Παναθηναϊκού ήταν ο Ντραγκόβσκι με τον Βαγιαννίδη να παίζει στο δεξί άκρο και τον Μλαντένοβιτς να είναι στα αριστερά. Στο κέντρο της άμυνας ξεκίνησαν οι Γεντβάι – Ούγκο.

Μπροστά τους στο κέντρο έπαιξαν ως δίδυμο οι Αράο-Κώτσιρας με την τριάδα μπροστά τους να αποτελείται από τους Μαντσίνι στα δεξιά, Αϊτόρ αριστερά και τον Μπακασέτα πίσω από τον προωθημένο Γερεμέγεφ.

Το πρώτο μέρος δεν είχε πολλές και αξιόλογες φάσεις. Αυτές ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι όταν σε παράλληλη μπαλιά από τα αριστερά ο Μπράντον Τόμας έκανε την προβολή με τον Ντραγκόφσκι να διώχνει σε κόρνερ.

Η πρώτη τελική του Παναθηναϊκού ήταν ένα σουτ του Μπακασέτα στο 19′ της αναμέτρησης. Ο Αϊτόρ έγινε αποδέκτης της μπάλας, την έστρωσε στον Έλληνα μέσο που έκανε το σουτ με τη μία με τη μπάλα να φεύγει αρκετά μέτρα πάνω από την εστία του Κοτάρσκι.

Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κουλεριάκης, Κεντζιόρα, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (88′ Σβαμπ), Τάισον (72′ Κωνσταντέλιας), Μουργκ (78′ Μάρκος Αντόνιο), Ντεσπόντοφ (72′ Ζίβκοβιτς), Μπράντον Τόμας (88′ Τζίμας).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (65′ Λημνιός), Γεντβάι, Ούγκο (46′ Τζούριτσιτς), Μλαντένοβιτς, Αράο, Κώτσιρας, Μαντσίνι (89′ Βιλένα), Μπακασέτας, Αϊτόρ (46′ Μπερνάρ), Γερεμέγεφ (46′ Τσέριν).

Μοίρασε το άρθρο!