ΠΑΟΚ με ψυχή έφυγε με ισοπαλία από τη Λεωφόρο

Ο ΠΑΟΚ παρά τις σημαντικές απουσίες έπαιξε ψυχωμένα στη Λεωφόρο απέναντι στον υποψήφιο πρωταθλητή Παναθηναϊκό και έφυγε με έναν πόντο (1-1), στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των πλέι οφ, στη μάχη που δίνει για κατάκτηση της τρίτης θέσης. Ο Δικέφαλος βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 9′ με τέρμα του Μαντσίνι, αλλά ισοφάρισε με γκολ του MVP Μπράντον στο 61′, ο οποίος είχε περάσει αναγκαστικά στο γήπεδο στο 28′ λόγω τραυματισμού του Ολιβέιρα. Αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη στο 84′ ο Σένκεφελντ για επικίνδυνο μαρκάρισμα στο κεφάλι του Μπράντον.

Γκολ για τον Παναθηναϊκό πριν το πρώτο δεκάλεπτο

Το πρώτο πεντάλεπτο πέρασε αναγνωριστικά για τις δύο ομάδες και σταδιακά ο Παναθηναϊκός άρχισε να είναι πιο κινητικός. Στο 8′ κεφαλιά του Ιωαννίδη από κοντινή απόσταση δεν ανησύχησε τον Κοτάρσκι και στο επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν. Ο Σπόραρ πεσμένος πάσαρε στον επερχόμενο Μαντσίνι, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα.

Στο 14′ ο Ολιβέιρα απείλησε με κεφαλιά, που πέρασε μόλις άουτ, ενώ το επόμενο διάστημα οι δύο ομάδες δυσκολευόταν να φτιάξουν φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και έπρεπε να φτάσουμε στο 28′ για να δούμε τον Σπόραρ να γίνεται επικίνδυνος, με προβολή στο πρώτο δοκάρι που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ακολούθησε στο 36′ κεφαλιά του Ιωαννίδη που δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 39′ ο Μπράντον έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ μέχρι εκείνο το σημείο με πλασέ στην κίνηση από την μικρή περιοχή που απέκρουσε ο Μπρινιόλι. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με μία κεφαλιά του Σάρλια στο 44′ και ένα τετ α τετ του Μπερνάρ στο 45′ που είχε νικητή τον Κοτάρσκι.

Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο σημειώθηκε στο 51′ με σουτ του Τσοκάι που έπεσε και μπλόκαρε σταθερά ο Κοτάρσκι. Στο 53′ ο Παναθηναϊκός έχασε κλασική ευκαιρία, όταν ο Ιωαννίδης βρήκε τον Σπόραρ στον χώρο, ο στράικερ των γηπεδούχων πλάσαρε, αλλά ο γκολκίπερ του Δικεφάλου κατάφερε να αποκρούσει με το ένα χέρι.

Ο Μπράντον ισοφάρισε με γκολάρα

Από το 60′ μέχρι το 64′ το ματς πήρε φωτιά. Αρχικά, πάσα του Μπράντον στην μικρή περιοχή παραλίγο να φτάσει στα πόδια του Ελ Καντουρί, αλλά πρόλαβε ο Μπρινιόλι και στο επόμενο λεπτό ο Δικέφαλος ισοφάρισε με τον Ισπανό, ο οποίος μπήκε από αριστερά στην περιοχή, πλάσαρε με το δεξί και είδε την μπάλα αφού πρώτα χτύπησε στο δοκάρι να καταλήγει στα δίχτυα.

Στο 62′ ο Μπερνάρ βρέθηκε απέναντι από τον Κοτάρσκι, όμως, νικήθηκε από τον Κροάτη και στο 63′ ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έκανε την επέμβαση του ματς. Ο Μπερνάρ εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία, αλλά ο Κοτάρκι μπόρεσε να αποκρούσει με τα ακροδάχτυλα, ενώ στο 64′ άτσαλο σουτ του Τσέριν κατέληξε άουτ.

Ο Ζίβκοβιτς απείλησε στο 70′ με σουτ στη γωνία, όμως, ο Μπρινιόλι δεν αιφνιδιάστηκε, έπεσε και μπλόκαρε. Ο Κοτάρσκι φώναξε και πάλι παρών σε συρτό σουτ του Τσέριν στο 79′ και στο 80′ ο Μαντσίνι με φαλτσαριστό σουτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Μέχρι το φινάλε καμία από τις δύο ομάδες δεν έφτασε ξανά κοντά στο γκολ, ενώ από το 84′ και έπειτα οι γηπεδούχοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή του Σένκεφελντ για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Μπράντον.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Τσοκάι (86′ Μάγκνουσον), Τσέριν, Μπερνάρ (74′ Κλέινχέισλερ), Μαντσίνι (86′ Παλάσιος), Ιωαννίδης, Σπόραρ (61′ Πέρεθ).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης (81′ Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Ντάντας (71′ Σβαμπ), Φιλίπε, Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (82′ Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας, Ολιβέιρα (28′ Μπράντον).

Μοίρασε το άρθρο!