Και του χρόνου Ευρωπαίος ο Άρης που νίκησε τον Βόλο με 4-2

O Λουίς Πάλμα πήρε τον Άρη από το χέρι και τον οδήγησε μαθηματικά στην Ευρώπη με δύο γκολ και μία εξαιρετική ασίστ υπογράφοντας την «κιτρινόμαυρη» επικράτηση με 4-2 επί του Βόλου στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Ο Άρης μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 3′ καθώς ο Εμπακατά σέντραρε από τα δεξιά με την άμυνα του Βόλου ν’ αδυνατεί να διώξει και η μπάλα έφτασε στον Πάλμα που σούταρε εν κινήσει στέλνοντάς την στα δίχτυα του Κότνικ για το 1-0.

Το σύνολο του Τόλη Τερζή δεν κατέβασε στροφές και απείλησε δις με ισάριθμα σουτ των Νταρίντα (8′) και Γκρέι (11′) που κατέληξαν στον Κότνικ όμως μετά το εικοσάλεπτο, το αντίστοιχο του Κώστα Μπράτσου ισορρόπησε και είχε μερικές φάσεις με τις δύο εκτελέσεις φάουλ του Ντέλετιτς (21′ και 32′) αλλά και το καλό σουτ του Άλχο ενδιάμεσα να μην ανησυχούν τον Κουέστα.

Ο ρυθμός στο τελευταίο τέταρτο έπεσε για να φτάσουμε στο 43′ όταν ο Σι ανέτρεψε τον Εμπακατά σε μία επιπόλαιη ενέργεια με τον ρέφερι Τσαγκαράκη να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Ο Πάλμα ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Αυγερινό (σ.σ αντικατέστησε στο 21′ τον Κότνικ) για το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Θεσσαλοί κατάφεραν να μειώσουν στο 50′ όταν ο Ντέλετιτς βρήκε με όμορφο τακουνάκι τον Τάχατο και ο τελευταίος με ωραίο πλασέ νίκησε τον Κουέστα για το 2-1. Οι πανηγυρισμοί ωστόσο των φιλοξενούμενων δεν κράτησαν για πολύ καθώς στο 56′, ο Πάλμα βρήκε με υπέροχη ασίστ βάζοντας εξωτερικό φάλτσο τον Γκρέι στην περιοχή και ο τελευταίος με προβολή στο δεύτερο δοκάρι πέτυχε το 3-1 κάνοντας σεφτέ στα γκολ για το 2023.

Το παιχνίδι είχε ενδιαφέρουσα εξέλιξη φτάνοντας στη μία ώρα αγώνα και ειδικότερα στο 59′ ήταν η σειρά του Λούνα από πλευράς Βολιωτών να σημαδέψει με εξαιρετική κάθετη τον Άλχο στην περιοχή που σε κενή εστία σημείωσε το 3-2.

Παρά το γεγονός ότι ο Βόλος επέστρεψε στο παιχνίδι ήρθε η στιγμή του 64′ όταν ο Ντέλετιτς πήγε αφελέστατα και δυνατά με τις τάπες πάνω στον Νταρίντα με αποτέλεσμα ν’ αποβληθεί αφήνοντας την ομάδα του σε κομβικό σημείο με 10 παίκτες.

Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Άρης που έψαξε ένα ακόμη τέρμα για να κλειδώσει το τρίποντο και το βρήκε στο 74′ με τον Ετέμπο να πασάρει στον Νταρίντα και ο τελευταίος πάσαρε στ’ αριστερά της περιοχής προς τον Ματέο Γκαρσία που εκτέλεσε άμεσα τον Αυγερινό στη δεξιά του γωνία κάνοντας το 4-2.

Στο τελευταίο τέταρτο του ματς ο ρυθμός έπεσε με τη βροχή να δυναμώνει βαραίνοντας τον αγωνιστικό χώρο και τους δύο προπονητές να προχωρούν σε αλλαγές με τους Θεσσαλονικείς να παίρνουν τη δεύτερή τους -εντός έδρας- νίκη στα play-off της Super League.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, ο Άρης κλειδώνει το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa Conference League, και την 5η θέση όπου και βρίσκεται έχοντας 50 βαθμούς με τον Βόλο να καταλαμβάνει την 6η έχοντας 40 πόντους.

Την επόμενη, -9η- αγωνιστική στο μίνι πρωτάθλημα, ο Άρης θα υποδεχθεί την ΑΕΚ, την Κυριακή 7 Μαΐου και ώρα 20:00, στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ενώ αντίστοιχα ο Βόλος θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ, την ίδια ημέρα και ώρα, στο Πανθεσσαλικό στάδιο.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Πέερσμαν, Μαζικού (Ενκουλού 81′), Ετέμπο, Νταρίντα (Σγούρος 81′), Νταμπό (Ρουπ 57′), Γκαρσία, Πάλμα (Ιτούρμπε 58′), Γκρέι (Xριστοδουλόπουλος 81′).

Bόλος (Μπράτσος): Κότνικ, Τάχατος, Ασλανίδης, Πίρινεν, Σι (Πιρές 73′), Γκάγκι, Τσοκάνης, Άλχο, Λούνα (Μεθκίδα 82′), Μεταξάς (Κάτσε 46′), Ντέλετιτς.

Μοίρασε το άρθρο!