ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ «Ένας Χαρισματικός Άνθρωπος» με Κόλιν Φερθ, Τζουντ Λο και Νικόλ Κίντμαν

207951-genius_2016_08

11/08/2016

Ο σκηνοθέτης θεάτρου και ηθοποιός, Μάικλ Γκράντατζ, πραγματοποιεί το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, παρουσιάζοντας την βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα ιστορία του συγγραφέα Μαξ Πέρκινς. Μεταφέροντας λιτά αλλά πειστικά την ατμοσφαίρα της εποχής και μ’ ένα εξαιρετικό καστ στη διάθεση του, ο Βρετανός δημιουργός καταφέρνει να παρουσιάσει ένα αξιόλογο έργο με ολοκληρωμένους χαρακτήρες. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Κόλιν Φερθ, Τζουντ Λο, Λόρα Λίνεϊ και Νικόλ Κίντμαν.

Μεταφερόμαστε στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του ’20. O Max Perkins (Κόλιν Φερθ), είναι εκδότης στην εταιρία Scribner Sons. Κατά την διάρκεια της καριέρας του έχει φέρει στην επιφάνεια μεγάλους συγγραφείς όπως ο Ernest Hemingway (Ντόμινικ Γουέστ) και ο F. Scott Fitzgerald (Γκάι Πιρς).

O Perkins αγαπά την δουλειά του και όταν ένα βιβλίο 1000 σελίδων, γραμμένο από τον Thomas Wolfe (Τζουντ Λο) θα πέσει στα χέρια του, παρά τον χαοτικό τρόπο του βιβλίο, ο Perkins πιστεύει ότι έχει ανακαλύψει μία νέα μεγάλη ιδιοφυΐα και αποφασίζει να εκδώσει το βιβλίο. Ο Perkins θα γνωρίσει τον Wolfe και οι δύο τους θα δουλέψουν μαζί περνώντας και αναλύοντας κάθε μικρή λεπτομέρεια του βιβλίου.

Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα – και παρά την αρκετά μελό διάθεση του φιλμ – η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του ηθοποιού και θεατρικού σκηνοθέτη, Μάικλ Γκράντατζ, είναι ένα αξιόλογο χρονικό του Max Perkins, την εποχή που ήταν εκδότης βιβλίων της Scribner, επιβλέποντας έργα των Thomas Wolfe, Ernest Hemingway, F. Scott Fitzgerald και άλλων.

Με αφετηρία την πιστή απεικόνιση της ατμοσφαίρας της δεκαετίας του ’20 και στον απόηχο του οικονομικού κραχ στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Γκράντατζ καταφέρνει στην πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία να μας παραδώσει μία αξιοπρόσεκτη δημιουργία, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο το σπουδαίο σύνολο ηθοποιών που έχει στη διάθεσή του – ακόμα και στους μικρότερους ρόλους – και αποσπώντας εξαιρετικές ερμηνείες από τον Κόλιν Φερθ και τον Τζουντ Λο, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, αλλά και από τις υπέροχες Νικόλ Κίντμαν και Λόρα Λίνεϊ.

 

Μοίρασε το άρθρο!