Πάτησε Μεξικό ο Μοράλες – Περιπετειώδες το ταξίδι

Το αεροπλάνο που μετέφερε τον παραιτηθέντα πρόεδρο της Βολιβίας Εβο Μοράλες στο Μεξικό, τη χώρα όπου ζήτησε και έλαβε πολιτικό άσυλο, προσγειώθηκε γύρω στις 7 το απόγευμα της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) στην Πόλη του Μεξικού. 

Λίγο νωρίτερα, ο Μεξικανός υπουργός Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρδ δήλωσε ότι η κυβέρνησή του δεν θα αποκαλύψει το πού θα εγκατασταθεί ο Μοράλες, για λόγους ασφαλείας.

Το ταξίδι του Μοράλες δεν ήταν εύκολο καθώς δεν ήταν λίγες οι χώρες που απαγόρευσαν τη διόδο του αεροσκάφους μέσα από  τον εναέριο χώρο τους αλλά τελικά στέφθηκε από επιτυχία. 

Μετά την προσγείωση, ο παραιτηθέντας Πρόεδρος της Βολιβίας έκανε και δηλώσεις στις οποίες, μεταξύ άλλων, τόνισε: “Μετά το νέα νίκη στις εκλογές άρχισε η προσπάθεια πραξικοπήματος”. 

Εν τω μεταξύ, οι βουλευτές του κόμματος MAS του παραιτηθέντος προέδρου της Βολιβίας Έβο Μοράλες σκοπεύουν να μποϊκοτάρουν τη σημερινή κοινοβουλευτική συνεδρίαση στην οποία θα εκλεγεί ο νέος, υπηρεσιακός πρόεδρος της χώρας, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του κόμματος στο Κογκρέσο, Σέρχιο Τσόκε. 

«Χωρίς εμάς δεν θα υπάρξει απαρτία και αυτή είναι η θέση όλου του κόμματος», είπε ο Τσόκε μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Reporte Ya@ReporteYa
 
 

Así fue la llegada de Evo Morales a territorio mexicano. Fue recibido por el canciller Marcelo Ebrard. – @politicomx

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
 

Μοίρασε το άρθρο!