Ο Άρης επικράτησε με 3-0 επί του ΠΑΣ στα Γιάννινα και τερμάτισε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας

Eιδικότερα, ο Άρης μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι θέλοντας από νωρίς να κυριαρχήσει και το κατάφερε καθώς στο 8′, ο Ματίγια εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά με τον Μαντσίνι να πιάνει κεφαλιά και η μπάλα έφτασε στον Φαμπιάνο που με βολέ κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν για το 0-1. Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο γκολ για τους Θεσσαλονικείς απέναντι στον «Άγιαξ της Ηπείρου» σε τέσσερα παιχνίδια. 

Δεν σταμάτησαν ωστόσο εκεί οι παίκτες του Χερμάν Μπούργος επιδιώκοντας ένα ακόμη τέρμα και το βρήκαν στο 22′ όταν ο Πάλμα έκανε ωραία κίνηση και μπαλιά στον κενό χώρο προς τον Καμαρά που εκτέλεσε τον Λοντίγκιν σημειώνοντας το 0-2. 

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν πιο πιεστικοί και ταυτόχρονα αποτελεσματικοί κάνοντας δύσκολη των ανάπτυξη των Ηπειρωτών που είναι χαρακτηριστικό ότι έκαναν πρώτη τελική στο 39′ με τον Σάλιακα να πασάρει στον Σνάιντερ και αυτός από τα δεξιά να κάνει γύρισμα αλλά η κεφαλιά του Κύρκου πέρασε εκτός εστίας. 

Από μεριάς τους, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν δύο φορές ακόμη στο πρώτο ημίχρονο όταν στο 29′, το βολέ του Πάλμα κόντραρε στον Ποζνάνσκι και πέρασε κόρνερ και ένα λεπτό αργότερα, το φάουλ του Ιτούρμπε πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν. 

Στο δεύτερο, το σύνολο του Ηρακλή Μεταξά έχασε την πρώτη του ευκαιρία ουσιαστικά στον στόχο με τον Γκαρντάβσκι στο 48′ να αναγκάζει τον Κουέστα να πέσει στη δεξιά του γωνία για να διώξει το σουτ ενώ στο 63′ ήταν η σειρά του Εραμούσπε να πιάσει κεφαλιά όμως αυτή τη φορά η δουλειά του Ισπανού τερματοφύλακα ήταν ευκολότερη.

Στο ενδιάμεσο, σημειώθηκε και η πρώτη απειλή και για τα καρέ του Λοντίγκιν όταν στο 56′, ο Μαντσίνι έβγαλε ωραία μπαλιά στον Γκαρσία που ήταν σε θέση βολής αλλά εκτέλεσε άστοχα. 

Για το τελευταίο εικοσάλεπτο, ο Χερμάν Μπούργος επέλεξε να αποσύρει τον Καμαρά βάζοντας τον Δεληζήση και γύρισε την άμυνα σε τριάδα θέλοντας να κλειδώσει τη νίκη, κάτι που επετεύχθη με ένα ακόμη γκολ να έρχεται καθώς στο 81′, ο Εμπακατά υποδέχθηκε την πάσα του και σούταρε προ του Οικονομόπουλου καρφώνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Λοντίγκιν για να διαμορφωθεί έτσι το τελικό 0-3. 

Το φινάλε στους «Zωσιμάδες» σήμανε και το φινάλε στα φετινά play-off με τον Άρη να τερματίζει τελικώς στην τρίτη θέση της βαθμολογίας έχοντας 62 βαθμούς, δύο λιγότερους από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και έναν περισσότερο από τον τέταρτο Παναθηναϊκό.

Αντίθετα, ο ΠΑΣ Γιάννινα που ξεφούσκωσε στα τελευταία τρία παιχνίδια του μίνι πρωταθλήματος θα καταλάβει την 6η θέση του πρωταθλήματος με 46 πόντους.

Oι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Mεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας (Οικονομόπουλος 72′), Εραμούσπε, Κάργας, Ποζνάνσκι (Κόντε 61′), Καραχάλιος (Λιάσος 8′), Στάνκο, Γκαρντάβσκι, Σνάιντερ, Κύρκος, Περέα.

Άρης (Μπούργος): Κουέστα, Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπράμπετς Εμπακατά, Ματίγια, Ντουκουρέ, Μαντσίνι (Γκάμα 59′), Ιτούρμπε (Γκαρσία 53′), Πάλμα, Καμαρά (Δεληζήσης 73′).

Μοίρασε το άρθρο!