Ούτε οι φωτογραφήσεις σε πανάκριβα ξενοδοχεία, αλλά ούτε και η αγνωμοσύνη μπορούν να επηρεάσουν θετικά ένα πολίτη

Το είδος του γυρολόγου πολιτικού προέκυψε τα τελευταία χρόνια στο πολιτικό σύστημα, μετά την παρακμή του, και οι περίεργοι καιροί που ζούμε φαίνεται πως προσφέρουν άφθονο υλικό για πικρό και προκλητικά φτηνό κυνικό χιούμορ, σε όλα αυτά που διαβάζουμε και βλέπουμε. Μετά από πέντε χρόνια υπηρετώντας πιστά μια διοικητική πολιτική, και σε όλες σου τις αναφορές, μιλάς για το πόσο πετυχημένος είναι ένας δήμαρχος, ξαφνικά θυμάσαι δύο μήνες πριν τις εκλογές, ότι ένας άλλος υποψήφιος δήμαρχος, που επί δύο εκλογικές αναμετρήσεις δεν κατάφερε να εκλεγεί ούτε καν δημοτικός σύμβουλος, είναι ο νέος σωτήρας μας.
Στην αρχαιότητά, η αχαριστία ήταν ποινικό αδίκημα και κολαζόταν αυστηρά…Ο Πλάτων σε ένα έργο του, αναφέρει ότι υπάρχουν δύο άλογα στο άρμα της ζωής. Ένα άσπρο που σε ανεβάζει στους αιθέρες,και ένα άλλο,το μαύρο,που σε βυθίζει στο έρεβος. Εσύ ακολούθησες το μαύρο!

Τα πολλά πρόσωπα της αγνωμοσύνης εκδηλώνονται με το να μην εκτιμάς κάτι που σου έχει χαριστεί, όταν διαγράφεις όλα όσα έκαναν για σένα,και στο τέλος στρέφεσαι εναντίον, σαν να είναι ο χειρότερος σου εχθρός. Στην καλή πρόθεση κάποιων που προσπάθησαν να σε βοηθήσουν  «φιλότιμα», εσύ το πληρώνεις με την αχαριστία.

Την γνωστή ρήση «στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι» την έχεις ακούσει,γι αυτό και προσπαθείς να το κάνεις πράξη, ανεξάρτητα από το αν μπορείς να είσαι αυτό που δηλώνεις, κάτι που στις περισσότερες φορές δεν μπορείς. 

Δεν είσαι ούτε η πρώτη ούτε η μοναδική ούτε καν η τελευταία. Πόσοι όμως μπορούν να εμπιστευθούν ξανά έναν άνθρωπο, που με τόση ευκολία αλλάζει παρατάξεις την τελευταία στιγμή σαν τα πουκάμισα; Κοντός ψαλμός αλληλούια…Ούτε οι φωτογραφήσεις σε πανάκριβα ξενοδοχεία, αλλά ούτε και η αγνωμοσύνη μπορούν να επηρεάσουν θετικά ένα πολίτη προς το πρόσωπο σου.

Μοίρασε το άρθρο!