ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΓΑΒΟΤΣΗ & ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΞΗΛΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΥΛΩΝΕΣ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ

unnamed-11

Ένα από τα χρόνια προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι πολίτες του
Παλαιοκάστρου του δήμου Ωραιοκάστρου  ήταν η ύπαρξη πυλώνων και
εναέριων γραμμών μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης της ΔΕΗ που διέρχονταν μέσα και δίπλα από τα σπίτια. Το Σαβατοκύριακο 10 & 11 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η αποξήλωση τμήματος της Γ.Μ. 150 KV Θεσσαλονίκης – Κιλκίς. Η εν λόγω Γ.Μ. είναι περίπου 12 χιλιόμετρα από το ΚΥΤ Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης ενέσκυψε στο πρόβλημα ,
ακόμα και όταν ο ίδιος δεν ήταν διοίκηση, αφουγκραζόμενος την αγωνία και τις ενέργειες της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Παλαιοκάστρου της οποίας και ιδρυτικό μέλος είναι η δημοτική σύμβουλος συμπολίτευσης Βικτώρια Γεράκη.

Διενεργώντας έρευνα επί του θέματος ανακάλυψε παρόμοια περίπτωση σε δήμο της Θεσσαλονίκης που πέτυχε τελεσίδικη απόφαση αποξήλωσης πυλώνων και αποφάνθηκε στο ίδιο δικηγορικό γραφείο που είχε αναλάβει την εν λόγω υπόθεση. Ευχαριστεί ιδιαιτέρως την δικηγόρο Γιάννα Παναγοπούλου και την εταιρεία της, η οποία είχε αναλάβει έπειτα από σχετική ανάθεση του δημοτικού συβουλίου την υπόθεση απενεργοποίησης και αποξήλωσης, χωρίς να επιθυμεί να εισπράξει την προεγκεκριμένη αμοιβή της.

Ο Αστέριος Γαβότσης  πιστεύει ακράδαντα, ότι δεν μπορεί να υπάρχουν πολίτες που να έχουν μέσα στην αυλή τους αυτούς τους πυλώνες υψηλής τάσεως, οι οποίοι πράγματι θεωρούνται επιστημονικά ότι έχουν επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων,  δεν είναι οι ιδανικότεροι μέσα στον αστικό ιστό
και ότι όλοι έχουν το δικαίωμα μιας ζωής καλύτερης, ποιοτικότερης και
ουσιαστικότερης. Τηρώντας την προεκλογική του υπόσχεση είναι αποφασισμένος να ενεργήσει για την αναβάθμιση της περιοχής του Παλαιοκάστρου με πάρκα και χώρους αθλητισμού που θα δώσουν ανάσα πνοής στην περιοχή.

13173833_1293533973993496_7431648867627824114_n

ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ

Μοίρασε το άρθρο!