Μόνο εξωγενής και εξωθεσμικοί παράγοντες ήταν αυτοί που διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα

 

Πολύ καλά κάνει στενός συνεργάτης του νέου δημάρχου και θεωρεί ότι το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο, κάτι παραπάνω θα ξέρει αφού οι επαφές του στο δημαρχείο απέδωσαν καρπούς, αλλά ότι κανένας εξωγενής εξωθεσμικός παράγοντας δεν το διαμόρφωσε, αυτό μας ξεπερνάει κατά πολύ, και θα μιλήσουμε αναλυτικά σύντομα γι αυτό.

Μόνο εξωγενής και εξωθεσμικοί παράγοντες, ήταν αυτοί που διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα, και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες του δήμου, από τα πιεστικά έως και απειλητικά τηλεφωνήματα που δέχονταν από βουλευτές της Θεσσαλονίκης , ακόμα και των Αθηνών. Τέτοιος ξεσηκωμός δεν έγινε ούτε στους μεγάλους δήμους της χώρας. Εξάλλου ο Γ.Παπακωνσταντίνου στην δήλωση παραίτησης του, είχε το θάρρος να μιλήσει για όλα αυτά, για ανθρώπους που εκβιάστηκαν, για υποψήφιους που εξαγοράστηκαν, καταλήγοντας   χαρακτηριστικά ότι: εμείς δεν κατεβήκαμε γιατί είμαστε αποτυχημένοι πολιτευτές, που έπρεπε να μας τοποθετήσει με το ζόρι κάπου ο κομματικός μηχανισμός. Αυτά και άλλα πολλά κάποιοι θέλουν να τα ξεχάσουμε και να βαδίσουμε κατόπιν εορτής ενωμένοι. Μα αν τα ξεχάσουμε όλα όσα έγιναν σε αυτές τις δημοτικές εκλογές, θα τα ξαναβρούμε μπροστά μας όχι μόνο εμείς, αλλά κυρίως τα παιδιά μας, που τους οφείλουμε μια άλλη διαφορετική κοινωνία.

Σύντομα όμως θα χρειαστεί ο νέος δήμαρχος να αρχίσει τις επαφές του για συνεργασία με τις άλλες παρατάξεις. Αυτό βέβαια που είναι σίγουρο, είναι ότι με τις τρεις από τις έξι παρατάξεις δεν θα μπορέσει να κάνει συνεργασία. Η μία είναι της προηγούμενης αποτυχημένης και ανίκανης διοίκησης, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του, άρα να συμπεράνουμε ότι ένας πετυχημένος και για το καλό του τόπου, δεν είναι δυνατόν να συνεργαστεί με ανίκανους και με μηδενικό έργο, σύμφωνα πάντα όχι μόνο με τα λεγόμενα του, αλλά και του νέου αντιβασιλέα Ωραιοκάστρου, Κ.Τσακίρη. Εξάλλου πιστεύουμε ότι ούτε οι εκλεγμένοι της πρώην διοίκησης θα καταπιούν όλα αυτά τα προσβλητικά που έλεγε γι αυτούς ο νέος δήμαρχος, για μια καρέκλα. Οι υπόλοιπες δύο παρατάξεις, είναι του Γ. Εδιρνέλη και Α.Θεμελή, που έχουν την ατυχία να προέρχονται από τον χώρο της αριστεράς, αφού είχαν πάρει κόκκινη κάρτα πριν τις εκλογές, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο το κεντρικό σύνθημα του νέου δημάρχου: Δήμαρχος για όλους. Για τις υπόλοιπες τρεις παρατάξεις, που δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα δημόσια, ο χρόνος θα δείξει.

Μοίρασε το άρθρο!