Μια ξεχωριστή εκδήλωση για τη μητρότητα

Μια ξεχωριστή εκδήλωση για την μητρότητα πραγματοποιήθηκε στο Ωραιόκαστρο για την κύηση και την μοναδική εμπειρία που έχει η γυναίκα κατά την χρονική αυτή περίοδο.

Την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε η παιδίατρος Σωτηρία Εξαδακτύλου, με ομιλητές τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, γυναικολόγο μαιευτήρα, Αστέριος Γαβότσης, ο οποίος αναφέρθηκε για την εγκυμοσύνη και τον τοκετό, την Ευδοξία Δαβάρα, μουσικοπαιδαγωγό και μουσικοθεραπεύτρια της μεθόδου sonatal, που μίλησε για την μουσική επιρροή στο έμβρυο και το νεογνό, η Πηνελόπη Πασχαλόγλου, εξειδικευμένη μαία, για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού, η Πένη Χατζηβαλσαμά, ψυχολόγος ψυχοθεραπεύτρια,που μίλησε για το βρεφικό μασάζ, και η ομάδα icry2Tak, για το βρεφικό κλάμα.

Η Νέλλυ Δελή που παρουσίασε τους καλεσμένους της εκδήλωσης.

Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στην απουσία όλων των υποψηφίων δημάρχων, οι οποίοι πριν λίγα μόνο εικοσιτετράωρα, προσπαθούσαν να μας πείσουν το πόσο τιμούν την γυναίκα. Την γυναίκα όμως δεν την θυμόμαστε μόνο μια φορά τον χρόνο με ποτό και φαγητό, την θυμόμαστε κάθε μέρα σαν σύντροφο, και κυρίως σαν μάνα. Αν τώρα το εμπόδιο ήταν ένας ομιλητής είναι και αυτός υποψήφιος, αλλά τυχαίνει να είναι και γιατρός γυναικολόγος, καταλαβαίνουμε όλοι ότι με αυτούς τους προβληματισμούς, σαν κοινωνία δεν έχουμε καμία τύχη.

Μοίρασε το άρθρο!