Λαθροχειρία με απόφαση για τη «φίμωση» των δημοτικών συμβουλίων

Έντονες αντιδράσεις ανάμεσα στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στην ΚΕΔΕ έχει προκαλέσει έγγραφο που φέρνει στη δημοσιότητα η aftodioikisi.gr, σύμφωνα με το οποίο η Κεντρική Ένωση Δήμων πήρε, και μάλιστα ομόφωνα, απόφαση υπέρ της γνωστής τροπολογίας Βορίδη για τη “φίμωση” της αντιπολίτευσης στα δημοτικά συμβούλια. Αν και ο υΠΕΣ, τελικώς, άλλαξε την διάταξη επί το ηπιότερο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μετά την τοποθέτηση του προέδρου της ΚΕΔΕ Δ. Παπασεργίου υπέρ της αρχικής, η ηγεσία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων προχώρησε σε λαθροχειρία, καθώς σε απόφαση που υπογράφουν ο διευθυντής της ΚΕΔΕ Γιάννης Καραγιάννης (σ.σ. εκ μέρους του προέδρου) και ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Καφαντάρης, και δημοσιεύει η aftodioikisi.gr, εμφανίζονται οι δήμαρχοι να συμφωνούν ομόφωνα (!!!) με την εν λόγω τροπολογία.

Η aftodioikisi.gr επικοινώνησε με εκπροσώπους των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων της ΚΕΔΕ που ήταν παρόν στην περιβόητη συνεδρίαση στο Αγρίνιο στις 16 Ιουνίου,  και η απάντηση τους  ήταν… ομόφωνη: Εμείς δεν έχουμε ψηφίσει κάτι τέτοιο, έγινε αρνητική εισήγηση και δεν θα το εφαρμόσουμε στους δήμους.

“Δεν έγινε σκοπίμως”!!!!!

Μάλιστα, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, μετά την κριτική που ασκήθηκε, το λάθος αναγκάστηκε να παραδεχθεί ακόμη και ο ίδιος ο πρόεδρος Δ. Παπαστεργίου, λέγοντας ότι “τίποτα δεν έγινε σκοπίμως”!!!!

Το ερώτημα, βεβαίως, παραμένει. Αυτά που διαβάζουμε κατά καιρούς στα πρακτικά της ΚΕΔΕ είναι πράγματι αυτά που συζητούνται στο Δ ή από… λάθος βλέπουμε άλλα…

Μοίρασε το άρθρο!