Κ. Νοτοπούλου: Χτίζουμε μια διαφορετική συμμαχία για την πόλη

Ασφαλής αισθάνεται στη Θεσσαλονίκη η υποψήφια δήμαρχος Κατερίνα Νοτοπούλου η οποία την Τετάρτη κάνει την πρώτη της μεγάλη συγκέντρωση σε ανοιχτό χώρο εντός της ΔΕΘ, όπως δήλωσε σε συνάντησή της με δημοσιογράφους.

Σε ερώτηση του Ράδιο Θεσσαλονίκη και της ThessNews για το αν φοβάται τις ανοιχτές συγκεντρώσεις λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, σημείωσε ότι αισθάνεται ασφαλής ακόμα και από την εποχή που ήταν υπουργός.

Ανέφερε το τελευταίο παράδειγμα με τα εξωτερικά γυρίσματα για τα σποτάκια της υποψηφιότητας όπου την σταματούσε ο κόσμος είτε να της ευχηθεί είτε να διαμαρτυρηθεί για την Μακεδονία αλλά σε κόσμιο επίπεδο.  “Με σταματούσε ο κόσμος, μου έλεγε για την υποψηφιότητα, άλλοι έλεγαν ότι τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον πάμε αλλά θέλουμε κάτι καινούριο. Δεν είχα αστυνομία μαζί μου. Υπήρχαν και αυτοί που είπαν για τη Μακεδονία αλλά μέχρι εκεί” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ζήτησε από την αστυνομία να μην ” υπερβάλει εαυτόν”, όπως είπε, την Τετάρτη στην εκδήλωση για την υποψηφιότητά της.

Η Κ. Νοτοπούλου ετοιμάζει μια διαφορετική παρουσίαση στο αίθριο του περιπτέρου 13 εντός της ΔΕΘ.” Χτίζουμε μια διαφορετική συμμαχία για την πόλη. Αντίπαλος μας είναι τα προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών” σημείωσε αναφερόμενη στους γενικούς άξονες του προγράμματος της.

Η υποψήφια δήμαρχος με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για μια Θεσσαλονίκη με ισχυρό μητροπολιτικό χαρακτήρα, προτείνοντας την δημοτικοποίηση του νερού καθώς τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να παίξει ο δήμος στις Αστικές συγκοινωνίες τις οποίες ανέφερε ως το μεγάλο πρόβλημα της πόλης.

Βασικό στοιχείο της υποψηφιότητάς της είναι η συνεργασία με φορείς και όμορους δήμους είτε για το Σέιχ Σου είτε ακόμα και για τα Λουτρά της Θέρμης.

Όσον αφορά τον τομέα της Καθαριότητας, οπού όπως σχολίασε από τις έρευνες είναι το σημαντικότερο πρόβλημα των δημοτών, έκανε λόγο για ΚΟΙΝΣΕΠ που θα μπορούσαν να αναλάβουν την αποκομιδή των γειτονιών. Μίλησε επίσης για ένα διαφορετικό εναλλακτικό μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων με αξιοποίηση αποβλήτων, μια καθαρή πόλη χωρίς απορρίμματα που συνεπάγεται και μειωμένα δημοτικά τέλη για τους πολίτες.

Σχετικά με τον Πολιτισμό η Κ. Νοτοπούλου έκανε λόγο για την ανάδειξη της πολυπολιτισμικής Θεσσαλονίκης. “Η πόλη έχει μια ιστορία. Δεν θεωρώ ότι θα γυρίσουμε πίσω και θα ξανά κρύψουμε την ιστορία” σημείωσε κάνοντας λόγο για το Μουσείο Ολοκαυτώματος και το Πάρκο Μνήμης θέματα τα οποία δούλεψε εντατικά στην κυβερνητική της θητεία.

Η Κ. Νοτοπούλου επισήμανε ότι έχει επιλέξει μια οικονομική καμπάνια μέσω των social media βάζοντας στο επίκεντρο τους υποψήφιους που έχει στο πλευρό της.

Ερωτώμενη για τον Γιάννη Μπουτάρη σχολίασε πως αναμφισβήτητα έφερε έναν άλλον αέρα στην πόλη, πως είχαν στενή συνεργασία αλλά στον τομέα της Καθαριότητας δεν τα πήγε καθόλου  καλά. Παράλληλα επεσήμανε πως “Πρέπει να γίνει δουλειά στη γειτονιά” σημειώνοντας πως θα εφαρμοστούν όσα φέρνει ο νέος νόμος με τον συμμετοχικό προϋπολογισμό και τα τοπικά δημοψηφίσματα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ

Μοίρασε το άρθρο!