Κυκλοφορεί το νεό μυθιστόρημα της Μαρίας Μαλεγιαννάκη “Μέλπω βαθιά”

Μαρία Μαλεγιαννάκη

Μέλπω βαθιά

Μυθιστόρημα

Σελ.: 216, Τιμή: 16,00 Ευρώ

ISBN: 978-618-201-452-3

Εκδόσεις 24γράμματα

Ξαπλωμένη στο δωμάτιο 29, το σύνορο της ανέμελης νιότης, η Μέλπω ονειρεύεται να μπει στο άβατο του περίφημου κάστρου της Πατησίων. Ανίδεη αρχικά για το τι θα σήμαινε κάτι τέτοιο, μια δύσκολη νύχτα το διαπιστώνει.

Η επίδοξη νεαρή συνθέτρια, καθισμένη τις νύχτες πάνω από το πιάνο με ουρά στο άδειο μεταφορικά σαλόνι του Κυψελιώτικου νεοκλασικού, του πατρικού της, σκηνοθετεί με νότες το σκοτάδι της. Νότες και μελωδικές γραμμές δικές της αναζητούν το μυστικό μιας πρωτότυπης σύνθεσης. Και συνάμα κάπου ανάμεσα στα ζωντανά όνειρα και την πεζή πραγματικότητα.

Η Μέλπω και οι σπουδές Αντίστιξης και Φυγής. Οι φόβοι για το μεγάλο βήμα, μέσα και έξω από το πεντάγραμμο. Η τέχνη ως επιβίωση. Η Μέλπω και το κίνημα των συντρόφων, ένα θεατρικό παιχνίδι με φόντο τις κεραίες και τα μπαλκόνια της πόλης.

Η Μέλπω και ο πατέρας των παθών, η Μέλπω κι η μητέρα σε κώμα στην κλινική. Η Μέλπω στην κουζίνα με τα φαντάσματα και η γυάλα με τα ψαράκια που έσπασε μια άσχημη Κυριακή, που σημάδεψε όλες τις επόμενες.

Η Μέλπω και η Βέρθα, με τις θεωρίες του Γιουνγκ για τον Θεό και το χάρισμα του ατόμου.

Χρόνια αργότερα, στο δωμάτιο 37 η Μέλπω με την εκλεκτή της Φέβρα, στη δροσερή αυλή της ταβέρνας του Αστερία, συνδιαλέγεται με τον Κορνήλιο Μπαχ και επικοινωνεί με τη στοιχειωμένη θάλασσα του Πέρα Γιαλού.

Στο τέλος ή τη νέα αρχή, η Μέλπω και ο Αμαντέους, η Μέλπω και η λογοτεχνία, ή με μια φράση, ένα όνειρο και μια ανάσα, η Μέλπω βαθιά.

Βιογραφικό συγγραφέα

Η Μαρία Μαλεγιαννάκη γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Ασχολείται πολλά χρόνια με τη διδασκαλία των Αγγλικών. Έχει γράψει νουβέλες (Χαμένο Παρόν 2009, Πελαγία 2010), που έχουν λάβει έπαινο και βραβείο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών. Το πρώτο μυθιστόρημά της έχει τίτλο «Μελαγχολία, Οσμή Κυνόροδου», Εκδ. Βεργίνα, 2017 (Α’ Βραβείο 30ου Πανελλήνιου Συμποσίου Ποίησης και Πεζογραφίας, 2014, Καφενείο των Ιδεών). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στο ΕΚΠΑ στο κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης στη Λογοτεχνία και την Φιλοσοφία. (Δημιουργική Γραφή και Αυτογνωσία 2019-20, Ολοκλήρωση Δημιουργικού Έργου 2020-21, Philosophical Life Coaching 2021-22, Seminar in Creative Writing 2005, Deree College). Εκτός από τη λογοτεχνία αγαπά το θέατρο, την τέχνη και της αρέσει η φύση και ο χορός. Η Αθήνα είναι η καλύτερή της φίλη.

Εκδόσεις 24γράμματα

Λεωφόρος Πεντέλης 77, Χαλάνδρι 152 34

Τηλ.: 210 612 70 74, info@24grammata.com

www.24grammata.com

Μοίρασε το άρθρο!