Καταγγελία γονέα στο Παλαιόκαστρο Θεσσαλονίκης: Μεθοδευμένη και όχι ομόφωνη η απόφαση του συλλόγου

bf65cfc8c7de0d26c2f1ada4378e4f63_xl

13/09/2016

Μητέρα παιδιού από το 1ο δημοτικό Παλαιοκάστρου κατήγγειλε ότι τις προηγούμενες ημέρες έλαβε ένα φωτοτυπημένο σημείωμα που ενημέρωνε ότι έγινε ”έκτακτη γενική συνέλευση” και αποφασίστηκε ”ομόφωνα” να εμποδιστεί η εισδοχή των προσφυγόπουλων στα σχολεία, σε αντίθετη περίπτωση θα πραγματοποιηθεί κατάληψη. Στο ίδιο έγγραφο ζητείτο να επιστραφεί το χαρτί με ονοματεπώνυμο και κινητό γονέα, ώστε στη συνέχεια ”να υπάρχει ενημέρωση μέσω SMS”.

”Εγώ δεν κλήθηκα ποτέ και τα στοιχεία μου ήταν στη διάθεση του συλλόγου … κλήθηκαν συγκεκριμένοι γονείς”, σημείωσε η καταγγέλλουσα μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ”105,5 Στο Κόκκινο”.

”Ζητούσαν ονόματα και διευθύνσεις οι οργανωτές των έκτακτων συνελεύσεων που αντιτίθενται στην είσοδο προσφυγόπουλων στα σχολεία, ενώ δεν είχαν καλέσει όλους τους γονείς”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε επίσης ότι στα σχολεία δημιουργείται κλίμα φόβου για τα παιδιά, καθώς όταν εξήγησε στο παιδί της τι συμβαίνει, αυτό φοβόταν να πάει στο σχολείο, λέγοντας ”αν δεν δώσω το χαρτί τι θα μου κάνουν;” και πρόσθεσε: ”Μιλάμε για ζήτημα στιγματισμού των παιδιών γονέων που αντιτίθενται σε αυτό το αίσχος”, όπως είπε.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα δημοσιοποιήθηκε η παραίτηση του προέδρου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ωραιοκάστρου, μετά από 17 χρόνια σε αυτό το ρόλο, για λόγους ευθιξίας.

Μοίρασε το άρθρο!