Κατάθεση ερώτησης Γ.ΛΑΖΑΡΙΔΗ για απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας των μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την άμεση ρύθμιση, για ακίνητα που δεν χρησιμοποιούνται, να απαλλάσσονται από την καταβολή δημοτικών τελών καθαριότητας για όσο χρόνο παραμένουν κλειστά, ζητά με την υπ΄αριθμ. Πρ.2462/10-1-2018 ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ο βουλευτής της Β’ περιφέρειας Θεσσαλονίκης Γιώργος Λαζαρίδης.

Σύμφωνα, βλέπετε, με το άρθρο 3 του ν. 25/1975, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 5 του ν. 3345/2005, «ακίνητα που δεν χρησιμοποιούνται, σύμφωνα με υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη τους και δεν ηλεκτροδοτούνται, ύστερα από βεβαίωση της Δ.Ε.Η. , απαλλάσσονται από την καταβολή των δημοτικών τελών καθαριότητας για όσο χρόνο παραμένουν κλειστά.

Όμως, από την ως άνω διάταξη δεν προκύπτει χρονικός προσδιορισμός για την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης των ιδιοκτητών στην Υπηρεσία Εσόδων του οικείου Δήμου, με αποτέλεσμα να γίνεται εσφαλμένη ερμηνεία από ορισμένους Δήμους και «λόγω εκπρόθεσμης υποβολής της υπεύθυνης δήλωσης» να βεβαιώνουν δημοτικά τέλη σε ιδιοκτήτες και να δημιουργούνται εις βάρους τους πλασματικές οφειλές, προς τους Δήμους.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με την ερώτησή του ζητά άμεσα λύση στην αντιμετώπιση του ως άνω προβλήματος και προτείνει αντικατάσταση της διάταξης, ώστε τα Δημοτικά τέλη καθαριότητας που έχουν βεβαιωθεί σε ακίνητα που παραμένουν κλειστά μέχρι την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης από τους υπόχρεους, να διαγράφονται.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μοίρασε το άρθρο!