Καθημερινά με τα καραβάκια από τη Θεσσαλονίκη σε Περαία και Νέους Επιβάτες

images

05/08/2016

Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιούν δρομολόγια στον Θερμαϊκό τα καραβάκια «Κωσταντής» και «Άγιος Γεώργιος» της εταιρείας «Thessaloniki Waterways». Περίπου 1.000-1.200 ξένοι και Έλληνες τουρίστες αλλά και Θεσσαλονικείς ταξιδεύουν καθημερινά από τη Θεσσαλονίκη στην Περαία και τους Νέους Επιβάτες με στόχο κατά κύριο λόγο να απολαύσουν το μπάνιο τους, στις κοντινές παραλίες.

Όπως δηλώνει στη Voria.gr ο πλοιοκτήτης Μάνος Καΐλας το μεγαλύτερο μέρος των επιβατών είναι οι αλλοδαποί τουρίστες που παραθερίζουν στη Θεσσαλονίκη και τις γύρω περιοχές. Ωστόσο, οι Έλληνες τουρίστες φαίνεται να έχουν αυξηθεί, και οι ξένοι να έχουν μειωθεί σε σχέση με πέρυσι.

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Καΐλα, «η κίνηση δεν είναι η επιθυμητή, αντίθετα είναι λιγότερη από την αναμενόμενη». Τα σχέδια για να τοποθετηθεί επιπλέον καράβι στη γραμμή, ώστε να πραγματοποιείται μία ακόμη στάση στο λιμάνι της Αρετσούς Καλαμαριάς… ναυάγησαν, αφού τα έσοδα για την κοινοπραξία δεν είναι αρκετά.

Παρόλα αυτά, τα Σαββατοκύριακα οι Θεσσαλονικείς φαίνεται πως «ψηφίζουν» καραβάκι, μιας και τα πλοία σαλπάρουν γεμάτα επιβάτες. «Υπάρχει μεγάλος φόρτος επιβατών τα Σαββατοκύριακα, στα δύο πρώτα πρωινά δρομολόγια και στα τρία απογευματινά που επιστρέφουν», εξηγεί ο κ. Καΐλας.

Τα δρομολόγια ξεκινούν από την Ά προβλήτα του ΟΛΘ και κάνουν μία στάση στο Λευκό Πύργο.

Μέχρι και τις 30 Αυγούστου, η Thessaloniki Waterways θα εκτελεί δέκα δρομολόγια καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 21.30 το βράδυ. Από 1η Σεπτέμβρη, τα δρομολόγια θα μειωθούν και στις 30 Σεπτέμβρη τα καραβάκια θα… ρίξουν άγκυρα, μέχρι τον επόμενο Ιούνιο.
Το εισιτήριο ανέρχεται στα 3 ευρώ, ενώ 2,5 ευρώ κοστίζει το μειωμένο εισιτήριο, για παιδιά κάτω των δέκα ετών, φοιτητές και ΑμΕΑ.

της Βάσιας Μπάρμπα

 

Μοίρασε το άρθρο!