ΙΟΥΝΙΟΣ 2019-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020 – ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΓΓΗ

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Ιούνιος 2019

Δύο σημαντικά βήματα για την εξοικονόμηση ενέργειας του κτηριακού αποθέματος, ιδιωτικού και δημόσιου, παρουσίασε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κύριος Γιώργος Σταθάκης.

Σε σχέση με το πρόγραμμα ενεργειακής εξοικονόμησης για τα δημόσια κτήρια με την επωνυμία «Ηλέκτρα» ο Υπουργός δήλωσε ότι θα έχει προϋπολογισμό 500 εκατομμύρια ευρώ με προοπτική αύξησης.

Μέσα σε αυτά εντάσσεται και ο Δήμος Ωραιοκάστρου με την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχιακού κτηρίου (500.000,00€) και το κλείσιμο (δημιουργία σκέπαστρου) του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ωραιοκάστρου (3.400.000,00€).

Και οι δυο μελέτες εγκρίθηκαν με υψηλή βαθμολογία συνολικού κόστους 3.900.000,00€

Αυτά ήταν τα τελευταία προγράμματα που δρομολογήθηκαν και εγκρίθηκαν υπο την διοίκηση του πρώην Δημάρχου κυρίου Αστέριου Γαβότση.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, υπαίθριες δραστηριότητες

Ιανουάριος 2020

O Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στον Δήμο Ωραιοκάστρου

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μαζί με τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή «Αλώνια» κι ανακοίνωσε την έμπρακτη υποστήριξη του υπουργείου στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για αξιοποίησή της.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που παρουσίασε ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στην έκταση των 24 στρεμμάτων, την οποία καλύπτει η περιοχή «Αλώνια», προβλέπεται η κατασκευή νέου Δημαρχιακού μεγάρου, κέντρου υγείας καθώς κι ενός συνεδριακού και πολιτιστικού κέντρου. Ακόμη, όπως πρόσθεσε ο κ. Τσακίρης, προβλέπονται εμπορικές χρήσεις αλλά και η διαμόρφωση ενός μεγάλου πάρκου πέντε στρεμμάτων.

Μετά από την επίσκεψη του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κυρίου Άδωνι Γεωργιάδη στο Ωραιόκαστρο παρουσία του Δημάρχου κυρίου Παντελή Τσακίρη γιατί αναφέρθηκε μέσα στον σχεδιασμό και η κατασκευή ενός νέου Δημαρχιακού μεγάρου ενώ έχει εγκριθεί η ενεργειακή αναβάθμιση του ήδη υπάρχοντος κτηρίου;

ΝΙΚΟΣ ΑΓΓΗΣ

Μοίρασε το άρθρο!