Η «φροντίδα» του περιβάλλοντός μας …

Την Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2019, στις 20.00, στο κυλικείο της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής (Παλλήνη, 17ο χλμ Λεωφόρου Μαραθώνος, Αττική) η Ομάδα Πρωτοβουλίας για την Αττική Γη (ΑΡΑΤΤΙΚΑ) οργανώνει ανοικτή συνάντηση-συζήτηση με θέμα τις ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ (Πληροφορίες: Μάγδα Κοντογιάννη-6905962549, Κώστας Μαντζουράνης-6948250720).

Οι ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ είναι τυπικές δομές των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, ανοικτές ακόμα και σε δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης, ή ακόμα και σε επιχειρήσεις της Δημόσιας Οικονομικής, της Ιδιωτικής Οικονομικής και της Κοινωνικής Οικονομίας, με αντικείμενο την Τοπική (κοινοτική) Ανάπτυξη.

Ως ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ορίζονται οι θεληματικές προσπάθειες ομάδων ανθρώπων σε τοπικό επίπεδο για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης & εργασίας που βασίζονται κατά κύριο λόγο στις δικές τους δυνάμεις για σχεδιασμό και υλοποίηση.

Η ανοικτή πρόσκληση σε συνάντηση-συζήτηση την Παρασκευή, 7-6-2019, στις 20.00, είναι συνέχεια της πρωτοβουλίας του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής, η οποία είχε ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια, σαν μια προσπάθεια ανοικτής ενημέρωσης σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες της υπαίθρου Αττικής, και η οποία αναζωογονήθηκε στις 7/4/2019, σε συνάντηση φορέων της Αττικής στο Μενίδι (στην έδρα του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής).

Εκεί, στις 7/4/2019, αποφασίσθηκε να γίνουν ανοικτές συναντήσεις-συζητήσεις σε διάφορες περιοχές της υπαίθρου της Αττικής, ώστε να εκδηλωθούν όσοι ενδιαφέρονται για την συγκρότηση μιας τέτοιας μορφής προσπάθειας, με φορείς της υπαίθρου της Αττικής.

Εκεί εντοπίσθηκε η ανάγκη να διευρυνθούν τα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης και στην ύπαιθρο της Αττικής, όπως πχ μορφής της παλαιάς πρωτοβουλίας LEADER της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Και αυτό θα μπορούσε να γίνει και με πρωτοβουλία των οργανώσεων τςη Κοινωνίας των πολιτών.

Την Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2019, στις 20.00, στο κυλικείο της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για συζήτηση και με την αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Διότι, ο εξ επαγγέλματος ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ του Περιβάλλοντος είναι ο αγρότης.

Και στην συζήτηση στον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Αττικής (Πλήθωνος Γεμιστού 14, ΑΧΑΡΝΑΙ), η κα Μάγδα Κοντογιάννη (Γραμματέας του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής), τόνισε ότι Περιβάλλον ΔΕΝ είναι μόνο το φυσικό περιβάλλον, που ειδικά στην ύπαιθρο της Αττικής «βιάζεται άγρια», αλλά και το πολιτιστικό περιβάλλον, και το τεχνολογικό περιβάλλον, και το κοινωνικό περιβάλλον, και το πολιτικό περιβάλλον, και το οικονομικό περιβάλλον, …όλα. Και στην ύπαιθρο της Αττικής «βιάζονται» όλα, και μάλιστα εις βάρος των γηγενών κατοίκων που φρόντισαν και διαφύλαξαν το Αττικό περιβάλλον χιλιετίες.

Η ανοικτή σε όλους τους συγκατοίκους της υπαίθρου της Αττικής, την Παρασκευή, 7 Ιουν 2019, στις 20.00, στο χώρο του κυλικείου στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής (17ο χλμ Λεωφόρου Μαραθώνος), συνάντηση-συζήτηση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τώρα που ολοκληρώθηκαν οι επιλογές (εκλογές) στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. (Πληροφορίες: Κώστας Μαντζουράνης-6948250720, Μάγδα Κοντογιάννη-6905962549).

Για την καταγραφή, Δημήτριος Μιχαηλίδης, ΑγροΝέα

Μοίρασε το άρθρο!