Η πρώτη στην Ιατρική Αθηνών αποφοίτησε από δημόσιο σχολείο

H Kατερίνα Βάβουλα, από τη Νάξο, είναι η μαθήτρια η οποία πέτυχε φέτος την αστρονομική βαθμολογία των 19.660 μορίων στις πανελλαδικές εξετάσεις, καταλαμβάνοντας τον τίτλο της πρώτης των πρώτων στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Επίσης ήρθε πρώτη σε συνολικό βαθμό στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΖΑΝΗΣ

Όπως λέει «το μυστικό της επιτυχίας δεν είναι το εξαντλητικό διάβασμα, αλλά το σωστό πρόγραμμα και η προσωπική προσπάθεια του κάθε μαθητή».

Η Κατερίνα που φοιτούσε στο Γενικό Λύκειο Νάξου «Μανώλης Γλέζος» έγραψε 20 στη Φυσική και στη Χημεία, 19,7 στη Βιολογία και 18,6 στην Έκθεση. 

«Έκανα φροντιστήριο σε όλα αυτά τα μαθήματα που έδωσα στις Πανελλαδικές. Η Ιατρική δεν ήταν το παιδικό μου όνειρο. Δεν είχα ποτέ κάποιο συγκεκριμένο επάγγελμα που ήθελα πολύ. Δεύτερή μου επιλογή ήταν η Φαρμακευτική. Το επέλεξα γιατί μου αρέσει να βοηθάω και θέλω να συνεισφέρω», επισημαίνει.

Ερωτηθείσα για τους νέους επιστήμονες που φεύγουν στο εξωτερικό για καλύτερες συνθήκες εργασίας και περισσότερες ευκαιρίες, απαντά: «Δεν θα ήθελα να φύγω από την Ελλάδα και να πάω στο εξωτερικό. Στη σκέψη μου είναι να γυρίσω και να βοηθήσω το νησί μου, εδώ στη Νάξο. Όμως, δεν έχω αποκλείσει το ενδεχόμενο να φύγω».

Η μητέρα της Κατερίνας, Μαρία Βάβουλα είπε, «η Κατερίνα ήταν πάντα μια πολύ σταθερή μαθήτρια που στηριζόταν στις δικές της δυνάμεις. Πίστευα ότι θα πάει καλά, ότι θα έχει ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν μπορούσα, φυσικά, να πιστέψω ότι θα έχει τόσο καλό αποτέλεσμα. Ήμουν όμως σίγουρη πως ό,τι πετύχει θα το παλέψει και θα το κάνει σωστά. Το μόνο μου άγχος ή ανησυχία ήταν να μην απογοητευτεί έπειτα από αυτή την προσπάθεια που έκανε».

Κληθείσα να στείλει ένα μήνυμα σε εκείνους που δεν τα κατάφεραν φέτος, η Κατερίνα τονίζει: «Δεν πρέπει να απογοητεύεται κανείς. Οι Πανελλαδικές δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχουν πολλοί κλάδοι που μπορεί να ακολουθήσει κανείς και εκτός των Πανελλαδικών. Πιστεύω όμως πως, εάν προσπαθήσουν και επιμείνουν στον στόχο τους, θα τον πετύχουν».

Τι θα ήθελες να αλλάξεις ως νέα γενιά στη χώρα;

«Θα ήθελα να αλλάξω την απερισκεψία ορισμένων πολιτών και πολιτικών κυρίως στα οικολογικά θέματα και στην Παιδεία», καταλήγει.

Μοίρασε το άρθρο!