Η ”απρέπεια” του Β.Χατζηαντωνίου και ο ”πολιτικός πολιτισμός” του Π.Τσακίρη

Έτοιμο λοιπόν το παλιό πέτρινο Ά Δημοτικό σχολείο για να υποδεχθεί, και πάλι τους μαθητές του. Αυτή είναι και η ευχάριστη είδηση για τους μαθητές του Ωραιοκάστρου, με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, και όχι μόνο, γιατί το εν λόγω σχολείο, έχει και την συναισθηματική του αξία, για πολλούς πολίτες της περιοχής.

Εδώ όμως θα πρέπει να τονίσουμε, ότι οι μελέτες και τα σχέδια πραγματοποιήθηκαν από τη διοίκηση Γαβότση, στην οποία συμμετείχε και ο σημερινός πρόεδρος της Αβάθμιας, Β.Χατζηαντωνίου, ο οποίος για μια ακόμη φορά έδειξε απρέπεια στους παλιούς του συνεργάτες, μη κάνοντας αναφορά σε αυτούς, μέσα από μία πολιτικάντικη συνέντευξη. Το έργο  δημοπρατήθηκε με μεγάλη έκπτωση δυστυχώς ανεπιτυχώς, χωρίς ευθύνη της τότε  διοίκησης, με τριπλάσια έκπτωση από την σημερινή, και το σημαντικό είναι ότι οι εργασίες είχαν ξεκινήσει 

Αφού λοιπόν ο εν λόγω πρόεδρος της ”βιτρίνας”, για τον οποίον θα επανέλθουμε σύντομα, εγκατέλειψε τους ανθρώπους που τον είχαν εμπιστευτεί με τον χειρότερο τρόπο, για μια ”θεσούλα”, δεν είχε ποτέ το ανάστημα, να κάνει την παραμικρή αναφορά σε αυτούς, για τα έργα που τους άφησαν ”προίκα”. Εδώ βέβαια θα πρέπει να επισημάνουμε, ότι η επόμενη διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου, δεν θα βρει ούτε μία μελέτη για κάποιο έργο,  κάτι που θα την δυσκολέψει σε μεγάλο βαθμό, να ασκήσει διοίκηση.

Για τον δήμαρχο βέβαια, Π.Τσακίρη, δεν το συζητάμε, ο άνθρωπος έχει χάσει κάθε επικοινωνία με τις λέξεις ”πολιτικός πολιτισμός”. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την διοίκηση του δήμου, σαν νέος δήμαρχος  επιχείρησε να εκμεταλλευτεί και να καρπωθεί πολιτικά οφέλη και μόνο, από τα έργα της προηγούμενης διοίκησης, χωρίς να κάνει την παραμικρή, έστω ελάχιστη αναφορά σε αυτήν, αποδεικνύοντας  και στους πιο δύσπιστους, ότι η πολιτική μικροψυχία έχει όντως ονοματεπώνυμο: Παντελής Τσακίρης. 

Για την ιστορία να αναφέρουμε, ότι η κατασκευή έγινε με την  μέθοδο ανάθεσης, που για μια ακόμη φορά, επιλέχτηκε από τη διοίκηση Τσακίρη, και όχι ανοιχτός διαγωνισμός, αλλά διαπραγμάτευση με 3 εργολάβους της αρεσκείας τους, κάτι που ανέβασε σημαντικά το κόστος του έργου, στις 500.000 ευρώ περίπου. Τι σημαίνει αυτό. Ότι το όλο έργο, πραγματοποιήθηκε από ίδιους πόρους (από τις τσέπες μας δηλαδή),  αφού δεν κατάφεραν, να ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Είναι αυτό που λέει και ο σοφός λαός: ”Κηδεία με ξένα κόλλυβα”.

Μοίρασε το άρθρο!