” Η αλήθεια δεν λυτρώνει πάντα ” της Δέσποινας Μαράντου Μια παρουσίαση από το Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω.

 

b210984

Το βιβλίο «Η Αλήθεια δεν Λυτρώνει Πάντα» είναι το πρώτο μυθιστόρημα της Δέσποινας Μαράντου.

Η Νεφέλη είναι μια κοπέλα λίγο μετά τα είκοσι όπου προσπαθεί να διαχειριστεί τα παραπάνω κιλά που την αγχώνουν, το άγνωστο μέλλον μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, τον νέο γάμο της μητέρας της και την έλξη που νιώθει για τον γιο του πατριού της. Ο Γιωργής, πετυχημένος επιχειρηματίας και βαθιά πληγωμένος μετά τον βίαιο χαμό της μητέρας του, νιώθει απίστευτο θυμό για την καινούρια σύζυγο του πατέρα του. Όταν γνωρίζει την κόρη της το μίσος που νιώθει συνδέεται με μια παράξενη ερωτική έλξη, την οποία δεν είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει.

Οι δύο νέοι, τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους, έρχονται αντιμέτωποι με ένα μεγάλο πάθος και τον έρωτα που πλησιάζει επικίνδυνα τις καρδιές τους. Προσπαθούν να διαχειριστούν τα συναισθήματα τους αλλά και τον οικογενειακό τους περίγυρο. Ταυτόχρονα, ίντριγκες, κρυμμένα μυστικά που έρχονται στο φως και οι αλήθειες πίσω από τις αποφάσεις και τις κινήσεις των γονιών τους δε θα αργήσουν να εξουσιάσουν τις ζωές τους. Με ποιον τρόπο το παρελθόν του κάθε ήρωα θα επηρεάσει το παρόν του και ποιες σχέσεις, τελικά, θα έχουν μέλλον;

Η Δέσποινα Μαράντου γράφει μια υπέροχη ιστορία για τον ξαφνικό έρωτα και την ανομολόγητη αγάπη. Η πένα της είναι βαθιά εσωτερική, με στακάτες περιγραφές και έντονους διαλόγους. Οι χαρακτήρες της είναι καλοδουλεμένοι και τα ψυχογραφήματα τους αληθοφανή και ξεκάθαρα. Από την αρχή καταλαβαίνεις πως οι ήρωες κρύβουν σκοτεινά μυστικά, αλλά η συγγραφέας δεν αποκαλύπτει τίποτα μέχρι την κατάλληλη στιγμή. Η τοξικότητα μέσα στην οικογένεια, τα στερεότυπα που επιβάλει η κοινωνία, η δυσκολία των διαπροσωπικών σχέσεων, η μοναξιά που μπορεί να συνθλίψει και τον πιο δυνατό είναι κάποια από τα θέματα που θίγει το βιβλίο. Με γλώσσα απλή και ιδιαιτέρως σύγχρονη –γεγονός που μου άρεσε πολύ- χροιά κλασσικής λογοτεχνίας και ήρωες δυναμικούς και σημερινούς η συγγραφέας παραδίδει μια μοναδική ιστορία αγάπης δίνοντας προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια. 

Από το δεύτερο μισό του βιβλίου οι δευτεραγωνιστές παίρνουν τα ηνία οδηγώντας την ιστορία σε μια ενδιαφέρουσα πολυπρόσωπη αφήγηση. Έχοντας ως επίκεντρο την ανομοιογένεια των ηρώων, τη διαμάχη ανάμεσα στα θέλω και τα πρέπει -στο φως και στο σκοτάδι- και με το ιδιαίτερο άρωμα και την ντοπιολαλιά της Κρήτης η κυρία Μαράντου γράφει ένα υπέροχο βιβλίο.

πηγή PoliteiaMeOrama.gr

φωτογραφίες PoliteiaMeOrama.gr

pc0100161 pc0100211 pc0100251

 

Μοίρασε το άρθρο!