Πολύνεκρη επίθεση σε γραφεία εφημερίδας

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι φέρονται να έχουν χάσει τη ζωή τους μετά από ένοπλη επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας Capital Gazette στο Μέριλαντ των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά Μέσα, ένας άνδρας συνελήφθη, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι ο δράστης της επίθεσης.

O αστυνομικός συντάκτης της εφημερίδας, Phil Davis, ο οποίος κάνει αναρτήσεις στο Twitter, αναφέρει πως ένας ένοπλος πυροβόλησε πολλούς ανθρώπους στο γραφείο του, κάποιοι από τους οποίους είναι νεκροί. «Δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό από το να ακούς ανθρώπους που τους πυροβολούν, ενώ είσαι κάτω από το γραφείο σου και μετά να ακούς τον ένοπλο να ξαναγεμίζει το όπλο του», πρόσθεσε ο Davis.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 5 νεκρούς και πολλούς τραυματίες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ έχει ενημερωθεί για το περιστατικό, ενώ με δήλωσή του ο κυβερνήτης του Μέριλαντ ζητά από τους πολίτες να μείνουν μακριά από την περιοχή.

Η αστυνομία της Βαλτιμόρης ανακοίνωσε ότι δυνάμεις της έχουν αναπτυχθεί στο σημείο.

 

Νεαρός ασκούμενος δημοσιογράφος είχε νωρίτερα αναρτήσει στο twitter έκκληση για βοήθεια. 

Σύμφωνα με αναφορές, αστυνομικοί βρίσκονται προληπτικά στα γραφεία της Baltimore Sun, στην οποία ανήκει η Capital Gazette, ενώ δυνάμεις της αστυνομίας της Νέας Υόρκης έχουν τοποθετηθεί στα γραφεία μεγάλων εφημερίδων της πόλης.

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

Joshua McKerrow@joshuamckerrow
 
 

Massive police response to shooting in my newsroom in Annapolis. @capgaznews

Fox News

@FoxNews

.@ShepNewsTeam on Maryland newsroom shooting: “A reporter for the Capital Gazette, Phil Davis, has just sent this: ‘A single shooter shot multiple people at my office, some of whom are dead.” https://fxn.ws/2tLTD8l 

Jeff Jarvis

@jeffjarvis

Police outside The New York Times now. Thank goodness.

Μοίρασε το άρθρο!