Ζάεφ: Αλλάζουμε όνομα στο αεροδρόμιο και τους αυτοκινητόδρομους

Αλλαγή ονόματος στο αεροδρόμιο και στους αυτοκινητόδρομους ως ένα βήμα που «καταδεικνύει ότι δεν έχουμε αλυτρωτικές βλέψεις σε βάρος του γείτονά μας» ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

Στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεων μετά την συνάντηση στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός με τον Έλληνα ομόλογό του, ο κ. Ζάεφ σημείωσε ότι αυτή η απόφαση αποτελεί ένα δείγμα καλής πίστης. Διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θα παραμείνει δεσμευμένη στην διαδικασία υπό τον ΟΗΕ και ανέφερε ότι η συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις θα γίνει σε υψηλότερο επίπεδο, σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών που πλέον αναλαμβάνουν την ευθύνη υπό την καθοδήγηση των Πρωθυπουργών.

Σημείωσε την ανάγκη η τελική λύση να είναι αποδεκτή και από τις δύο μεριές, «να φροντίσουμε και τα συμφέροντα των δύο, να λαμβάνει υπ’ όψιν τα συμφέροντα των λαών μας» πρόσθεσε.

Εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η πλειονότητα των πολιτών και στις δύο χώρες θέλουν φιλικές σχέσεις, «θέλουμε να είμαστε εταίροι στην Ε.Ε. και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ» είπε ο κ. Ζάεφ.

«Εμείς ως πρωθυπουργοί έχουμε το όραμα, την αίσθηση ευθύνης και το κουράγιο για να βρούμε λύση στο τόσο μακροχρόνιο πρόβλημα. Είναι ζωτικής σημασίας για την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.», ανέφερε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Πηγή naftemporiki.gr

Μοίρασε το άρθρο!