Επιστολές του δημάρχου Αστέριου Γαβότση προς τους Βουλευτές της Β περιφέρειας Θεσσαλονίκης και την ΠΕΔ Κ.Μακεδονίας

 index

25/04/2016

Όπως ήδη γνωρίζετε δημιουργείται δεύτερο σημείο εγκατάστασης προσφύγων –μεταναστών στα διοικητικά όρια του δήμου Ωραιοκάστρου και μόλις δύο χιλιόμετρα από το στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου. Πρόκειται για ένα ακόμη hot spot στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης την ώρα που το πάγιο αίτημα για ισομερή κατανομή εξ’ αρχής υπεβλήθη από την ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας «ομόφωνα» αγνοείται, όπως αποδεικνύεται, προκλητικά. Ο λόγος για το πρώην εργοστάσιο EXALKO στη συμμαχική οδό με στεγασμένο χώρο 13.000 τμ. και πολύ κοντά στην περιοχή του Παλαιοκάστρου.

Ο δήμος μας είναι ήδη επιβαρυμένος με τη διαχείριση του προσφυγικού καθώς το στρατόπεδο Ασσήρου στο οποίο γίνεται προετοιμασία γευμάτων, βρίσκεται στα διοικητικά μας όρια και κάνουμε αποκομιδή απορριμμάτων και ανακύκλωσης με 7 πλήρη φορτία- δρομολόγια εβδομαδιαίως. Επίσης, συμμετέχουμε και στην αποκομιδή απορριμμάτων στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου σε συνεργασία με άλλους δήμους.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι μέσα σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων (Σίνδος- Καλοχώρι- Διαβατά- Ωραιόκαστρο) θα συγκεντρωθεί κατά τα λεγόμενα το 30% των προσφύγων της επικράτειας. Να σημειωθεί ότι ο δήμος μας έχει μηδαμινή ενημέρωση σχετικά με την απόφαση αυτή της κυβέρνησης.

Σας παρακαλώ να ασχοληθείτε με το θέμα αυτό υποβάλλοντας σχετική επερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς της Βουλής.

Με εκτίμηση

Δήμαρχος Ωραιοκάστρου

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΓΑΒΟΤΣΗΣ

Υπόψη Προέδρου

κ. Λ. Κυρίζογλου

ΘΕΜΑ: «Δημιουργία νέου κέντρου δεύτερης υποδοχής»

Πρόεδρε,

Μετά την τελευταία ενημέρωση που είχαμε για την κατασκευή νέου χώρου δεύτερης υποδοχής και μετεγκατάστασης προσφύγων σε κτίριο επί της Συμμαχικής Οδού, του Δήμου Ωραιοκάστρου, μόλις 1800μ. από το Παλαιόκαστρο, παρακαλώ όπως συγκαλέσετε ΑΜΕΣΑ την ολομέλεια της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας με αποκλειστικό θέμα τα παραπάνω.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΓΑΒΟΤΣΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ

Μοίρασε το άρθρο!