Ελεύθεροι οι… παρκουρίστες – «Έκανα τον σταυρό μου και πηδούσα» (videos)

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο νεαροί που αναστάτωσαν χθες τη Θεσσαλονίκη κάνοντας παρκούρ από ταράτσα σε ταράτσα για να μη συλληφθούν, αφού προηγουμένως έκαναν γκράφιτι με τη χρήση φωτιάς που είχε σαν αποτέλεσμα να λαμπαδιάσει ένα κατάστημα στην οδό Βενιζέλου.

Η εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για οκτώ πλημμελήματα και τους παρέπεμψε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο από το οποίο πήραν αναβολή για να δικαστούν αύριο.

Σε δηλώσεις του στις κάμερες ο ένας από τους δύο 21χρονους εξήγησε την τεχνική που χρησιμοποιούν για το γκράφιτι, λέγοντας πως ζωγράφιζε τον τοίχο και έκαψε με αναπτήρα αυτό που έγραψε με αποτέλεσμα να πάρουν φωτιά κρεμάμενοι τάπητες και στη συνέχεια η φωτιά να επεκταθεί σε όλο το κτήριο.

Όπως είπε το σχέδιο ήταν το γκράφιτι να γίνει σε έναν πυργίσκο, αλλά επειδή δεν μπορούσαν το έκαναν στο εσωτερικό του κτηρίου που είχε ανοιχτές μπαλκονόπορτες.

Πρόσθεσε ότι όταν πήγαν να σβήσουν τη φωτιά, έσκασαν από τη θερμότητα οι πυροσβεστήρες και η πόρτα του ισογείου ήταν κλειδωμένη και έτσι αποφάσισαν να φύγουν από την ταράτσα.

«Δεν φοβήθηκα αλλά δεν ήθελα να εκτεθώ σε τόσο κόσμο» είπε ερωτώμενος γιατί δεν κατέβαινε και επικαλέστηκε τον μεγάλο αριθμό αστυνομικών και δημοσιογράφων.

«Έκανα τον σταυρό μου και πηδούσα» είπε όταν ρωτήθηκε για το αν ασχολείται με τα… άλματα και το παρκούρ.

Ο νεαρός ζήτησε ακόμα συγγνώμη για τις φθορές στο κατάστημα λέγοντας πως η φωτιά προκλήθηκε καταλάθος.

Φεύγοντας, ερωτηθείς αν θα συνεχίσει να κάνει γκράφιτι, είπε χαριτολογώντας: «Πλάκα κάνετε; Αυτή είναι μόνο η αρχή!».

Μοίρασε το άρθρο!