Εκατόμβη νεκρών θα είχαμε για 59 δευτερόλεπτα που δεν έγινε η σύγκρουση μέσα στο τούνελ

Μέσα στην ανείπωτη τραγωδία της σύγκρουσης των δύο τρένων υπάρχει ένα στοιχείο «τύχης» αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί τέτοια λέξη για μια τόσο μεγάλη τραγωδία.

Κυριολεκτικά ελάχιστα χιλιόμετρα πιο πέρα, προς την κατεύθυνση της Κατερίνης, τα τρένα θα συγκρούονταν μέσα σε τούνελ των Νέων Πόρων, σε σήραγγα. Σε τέτοιες περιπτώσεις η φωτιά επεκτείνεται πολύ γρήγορα παντού και θα είχαμε εκατόμβη θυμάτων… Ο τραγικός απολογισμός θα ήταν πολλαπλάσιος

Η τηλεόραση του Alpha πραγματοποίησε αυτοψία στο συγκεκριμένο τούνελ τονίζοντας ότι για 59 δευτερόλεπτα δεν έγινε η σύγκρουση μέσα στο τούνελ.

Επίσης, αυτό που κατέγραψε η κάμερα στην σήραγγα ήταν έλλειψη φωτισμού, κατεστραμμένες πυροσβεστικές φωλιές, τηλέφωνα και ασανσέρ που δεν λειτουργούν.

 

Όπως είχε πει μετά την τραγωδία και ο πρόεδρος ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας η κατάσταση θα ήταν πολύ πιο τραγική εάν τα δύο τρένα είχαν συγκρουστεί μέσα στη σήραγγα, εκτιμώντας ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να βγουν ζωντανοί έστω και μερικοί άνθρωποι.

«Έχουμε να κάνουμε με μία περίπτωση για κλάσματα δευτερολέπτου. Εάν τα δύο τρένα είχαν συγκρουστεί μέσα στη σήραγγα, πολύ φοβάμαι ότι τα πράγματα θα ήταν εξόχως τραγικά», ανέφερε ο κ. Λέκκας.

«Ουσιαστικά από τη σήραγγα θα ήταν πολύ δύσκολο να βγουν έστω και μερικοί άνθρωποι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λέκκας.

Όπως εξήγησε εξαιτίας των τεράστιων ταχυτήτων ίσως να παραμορφώνονταν και οι δύο αμαξοστοιχίες, ενώ ενδεχομένως να είχε καταρρεύσει και η στοά.

«Όταν σε μια μάζα δεν θα υπήρχε η περίπτωση διαφυγής, οι τεράστιες ταχύτητες των τρένων θα παραμόρφωναν όλη την αμαξοστοιχία και στα δύο τρένα, ενώ εδώ εξωστρακίστηκαν δεξιά και αριστερά. Επίσης, θα υπήρχε περίπτωση να καταρρεύσει και η ίδια η στοά υπό ορισμένες συνθήκες», δήλωσε ο κ. Λέκκας.

«Φανταστείτε ότι σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα μπορούσε να διαφύγει κανένας από τη μία πλευρά και από την άλλη δεν θα μπορούσε να προσφερθεί βοήθεια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

Μοίρασε το άρθρο!