Εικόνες ντροπής: Παιδιά χωρίς ίντερνετ παλεύουν να κάνουν μάθημα σε αυλή καφενείου

Οι εικόνες ντροπής σε χωριό της Ηλείας δείχνουν, αν μη τι άλλο, ότι η τηλεκπαίδευση στην Ελλάδα κινείται με δύο ταχύτητες

Εικόνες που δεν παραπέμπουν σε ευρωπαϊκή χώρα δημοσίευσε η εφημερίδα της Ηλείας «Πρωινή», στις οποίες φαίνονται πέντε παιδιά του χωριού Πεύκη να προσπαθούν να λάβουν μέρος στην τηλεκπαίδευση στην πλατφόρμα Webex, χρησιμοποιώντας δύο κινητά τηλέφωνα, σε αυλή καφενείου μέσα στο κρύο, αφού δεν έχουν πρόσβαση στον ίντερνετ από το σπίτι τους. 

paidia.jpg
www.proini.news

Ο πρόεδρος του χωριού και ιδιοκτήτης του καφενείου, Γρηγόρης Ξουλεής, παρόλο που το κατάστημα πρέπει να είναι κλειστό λόγω lockdown, διαθέτει τον χώρο έξω από το καφενείο, ώστε τα παιδιά να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Το μόνο που ζητεί ο πρόεδρος είναι να ευαισθητοποιηθούν οι υπεύθυνοι και να κινητοποιηθούν άμεσα. Μιλώντας στην εφημερίδα, δήλωσε: «Αυτές οι εικόνες είναι ντροπή για όλους! Πέντε παιδιά μέσα στο κρύο γιατί εδώ είναι ορεινά και σε λίγες μέρες θα κάνει ακόμα περισσότερο κρύο, να προσπαθούν να μάθουν γράμματα στο δρόμο με ένα κινητό! Παρακαλώ όποιον ακούει να μεριμνήσει να έρθει γρήγορα ίντερνετ στο χωριό μας και να δοθούν τάμπλετ από το υπουργείο στα παιδιά. Εγώ ντρέπομαι με αυτήν την κατάσταση». 

Μοίρασε το άρθρο!