Είμαστε παπάδες και τα λόγια μας πρέπει να είναι ΑΜΒΡΟΣΙΑ και ΝΕΚΤΑΡ στις ψυχές των ανθρώπων όχι ΧΟΛΗ και ΞΥΔΙ

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, δια του εκπροσώπου του Χάρη Κονιδάρη,  παίρνει σαφείς αποστάσεις από τις αισχρές δηλώσεις του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου, στις οποίες έκανε λόγο για «άθεους πρωθυπουργούς και επιτελεία που με την αθεΐα τους διεγείρουν την οργή του Θεού!».

Με μια λακωνική δήλωσή του ο Χ. Κονιδάρης αναφέρει: «Ο Σεβ.Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος εκφράζει αποκλειστικά και μόνο τις προσωπικές του απόψεις».

Σημειώνεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος σπάνια σχολιάζει τις δηλώσεις Μητροπολιτών, όμως σύμφωνα με τις πληροφορίες, μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του Αμβρόσιου, πολλοί ήταν οι ιεράρχες που ζήτησαν από τον Αρχιεπίσκοπο να κάνει δήλωση που θα διαχωρίζει τη θέση της Εκκλησίας.

Εν τω μεταξύ, στο πλευρό των πυροπαθών τέθηκε η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», με εντολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών  Ιερώνυμου. Κλιμάκια του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών βρίσκονται από χθες στις πληγείσες περιοχές και συνδράμουν τις τοπικές αρχές, διανέμοντας είδη πρώτης ανάγκης στα θύματα της πύρινης λαίλαπας σε Ραφήνα, Μάτι και Νέο Βουτζά.

Υ.Γ.:Ο ΤΙΤΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΑΤΗΡ ΝΕΟΦΥΤΟΥ

Μοίρασε το άρθρο!