Δωρεάν μετακινήσεις θα εφαρμόσουν πόλεις στη Γερμανία

Ένα ριζοσπαστικό έργο θα εφαρμόσει η Γερμανία καθώς πολλές πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα θα δοκιμάσουν τις δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες μεταφορών σε μια προσπάθεια να μειώσουν τη χρήση των αυτοκινήτων και τη σχετική ρύπανση.

«Η αποτελεσματική καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις είναι ύψιστης προτεραιότητας για τη Γερμανία», δηλώνει η Υπουργός Περιβάλλοντος Barbara Hendricks.

Perierga.gr - Δωρεάν μεταφορές θα εφαρμόσουν πόλεις στη Γερμανία

Σε ένα ευρύτερο πλαίσιο αλλαγών η Γερμανία εξετάζει προτάσεις καταπολέμησης της ρύπανσης που περιλαμβάνουν αυστηρότερους κανονισμούς για τις εκπομπές ρύπων από λεωφορεία και ταξί, τη δημιουργία ζωνών με χαμηλές εκπομπές ρύπων και την υποστήριξη των συστημάτων κοινής χρήσης αυτοκινήτων.

Η Γερμανία σχεδιάζει να προσφέρει δωρεάν δημόσιες μεταφορές στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για την εκπλήρωση μιας εντολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιορίζει τη ρύπανση του διοξειδίου του αζώτου και άλλων σωματιδίων. Μαζί με άλλα οκτώ κράτη μέλη της ΕΕ, η χώρα δεν πρόλαβε την προθεσμία της 30ής Ιανουαρίου για τη μείωση της ρύπανσης οπότε πρέπει να δράσει γρήγορα για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Perierga.gr - Δωρεάν μεταφορές θα εφαρμόσουν πόλεις στη Γερμανία

Βέβαια η ελεύθερη δημόσια συγκοινωνία μπορεί να είναι χρήσιμη για τους πολίτες αλλά πάντα υπάρχουν εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Μοίρασε το άρθρο!