Δολοφονία 21χρονης: Σοκάρουν οι απολογίες των κατηγορουμένων–Προσφυγή στη Δικαιοσύνη ο πατέρας της για τα χυδαία σχόλια

Σοκάρουν και προκαλούν τον αποτροπιασμό τα όσα έρχονται στο φως για το θάνατο της 21χρονης στη Ρόδο. Οι απολογίες τους χθες στον ανακριτή, λίγο πριν προφυλακιστούν είναι ενδεικτικές της κατάστασης στην οποία βρίσκονται και της προσπάθειας που κάνουν να ρίξει ο ένας το φταίξιμο στον άλλο για το χαμό της Ελένης Τοπαλούδη.

Το Star που έφερε στο φως τις απολογίες του 19χρονου και του 21χρονου, αποκαλύπτει τον κυνισμό και την αδυναμία τους να καταλάβουν τι έκαναν και να ζητήσουν συγγνώμη.

Ο 19χρονος Αλβανός, που ήταν ο μοναδικός που είχε ομολογήσει, αλλάζει τώρα τα όσα είχε πει. Και οι δυο δίνουν διαφορετικό κίνητρο που οδήγησε στο να πάρει κάποιος το σίδερο και να τη χτυπήσει.

Τι ισχυρίστηκε ο Έλληνας κατηγορούμενος

«Ο Α. (σ.σ 19χρονος Αλβανός) τη χτύπησε με το σίδερο στο κεφάλι γιατί εκνευρίστηκε όταν η Ελένη είπε ότι εγώ ήμουν καλύτερος από αυτόν ερωτικά. Πανικοβλήθηκα. Αυτό που είδα ήταν απάνθρωπο. Είδα μια πρωτοφανή συμπεριφορά. Έναν άλλο άνθρωπο. Στη συνέχεια απείλησε και εμένα ότι θα μου κάνει κακό. Επειδή είναι πρωταθλητής πολεμικών τεχνών, φοβήθηκα», δήλωσε ο 21χρονος Ροδίτης ενώπιον της ανακρίτριας.

Τι ισχυρίστηκε ο Αλβανός κατηγορούμενος

«Ο Μ. (σ.σ. ο 21χρονος Ροδίτης) τη χτύπησε δυνατά γιατί αρνήθηκε να βρεθεί μαζί του ερωτικά. Φοβήθηκα. Με απείλησε ότι αν μιλήσω θα πάθω τα ίδια. Ήμουν παρών όταν την πέταξε από τα βράχια», υποστήριξε ο 19χρονος Αλβανός ενώπιον της ανακρίτριας.

Υπενθυμίζεται πως ο 21χρονος Ροδίτης δεν έχει ομολογήσει το έγκλημα, αρνούμενος, μάλιστα το γεγονός ότι ο ίδιος ήταν παρών όταν το σώμα της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη ρίχτηκε στα βράχια.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις λιμενικές Αρχές, όταν οι λιμενικοί του είπαν ότι έχουν στα χέρια τους βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται να βρίσκεται στο αυτοκίνητο μαζί με τον 19χρονο Αλβανό και να πηγαίνουν με αυτό κοντά στα βράχια, τότε παραδέχθηκε πως ήταν πράγματι παρών στο αποτρόπαιο έγκλημα.

Ανατριχίλα, την ίδια στιγμή, προκαλούν οι μαρτυρίες των λιμενικών σχετικά με τα όσα κατέθεσε ο 19χρονος Αλβανός. «Μιλούσε σαν να μην έγινε τίποτα. Ήταν απαθής. Σαν να μην είχε καταλάβει τι είχε κάνει», είπαν χαρακτηριστικά.

Πατέρας φοιτήτριας: Προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τα χυδαία σχόλια

Στη Δικαιοσύνη για τις χυδαίες αναρτήσεις στα social media εις βάρος της 21χρονης φοιτήτριας προσφεύγει η πολιτική αγωγή της οικογένειάς της.

Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου αναμένει την υποβολή νομότυπης έγκλησης από την οικογένεια προκειμένου να αρχίσει νέα και αυτοτελής έρευνα για ποινικό κολασμό όλων εκείνων που πίσω από την ανωνυμία των social media με τη χρήση troll λογαριασμών αλλά και ορισμένοι επωνύμως, επιχείρησαν με χυδαίες αναρτήσεις να αμαυρώσουν την εικόνα της με άθλιους χαρακτηρισμούς, ενώ οι έρευνες για τον αδόκητο χαμό της βρίσκονταν σε εξέλιξη, σύμφωνα με τη «Δημοκρατική της Ρόδου».

Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα σε αυτούς που έχουν αναρτήσει χυδαία σχόλια εναντίον της φοιτήτριας φέρεται να είναι στέλεχος της ΝΔ στο νησί και υποψήφιος με τον σημερινό περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο το 2010, όταν ήταν υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου. Ο ίδιος ο κ. Χατζημάρκος, παρότι του ζητήθηκε από την aftodioikisi.gr, δεν έχει απαντήσει για το θέμα. Μάλιστα, με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook απειλεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για δημοσιεύματα που, όμως, αφορούν άλλο θέμα σχετικό με την αδικοχαμένη φοιτήτρια.

Την Πέμπτη, ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής κ. Αλέξης Κούγιας δήλωσε στη «Δημοκρατική» ότι αναμένει και μάλιστα άμεσα να υπογραφεί από την οικογένεια νέα εξουσιοδότηση προς τούτο και θα υποβάλει νέα μήνυση για να κινηθεί η έρευνα με μέριμνα των αστυνομικών – ερευνητών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

«Όποιος προσπάθησε ή προσπαθεί κατά παράβαση του άρθρου 365 του Ποινικού Κώδικα, να προσβάλει τη μνήμη της δυστυχούς αυτής κοπέλας, καλυπτόμενος στον δυστυχώς ανεξέλεγκτο χώρο του διαδικτύου, όσο ψηλά κι αν είναι, θα βρεθεί, θα μηνυθεί και θα εναχθεί από το γραφείο μας για λογαριασμό της οικογενείας, η οποία θα απαιτήσει και εύλογη αποζημίωση» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας, σημειώνοντας: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσβολή».

Μοίρασε το άρθρο!