Διευθυντής Γυμνασίου βγάζει εκτός σχολείου τα κινητά τηλέφωνα

Μέτρα για την απαγόρευση της χρήσης κινητών τηλεφώνων ανακοίνωσε με επιστολή του ο διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Ηρακλείου, καλώντας τους γονείς και τους κηδεμόνες των μαθητών να συνεργαστούν.
Ο διευθυντής, όπως δείχνει και η επιστολή που δημοσιεύει το cretalive.gr,αναφέρει ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η χρήση των κινητών που σχετίζονται με τη μεγάλη εξάρτηση, την αδυναμία συγκέντρωσης αλλά και χρήση τους για κοροϊδία ή άσκηση ψυχολογικής βίας σε συμμαθητή τους «μέσα από τις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, καταγραφή και ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα αστείων ή βίαιων συμπεριφορών για την διασκέδασή τους«.
Γι’ αυτό καλεί τους γονείς και τους κηδεμόνες να συνεργαστούν και να βρουν τον χρόνο εντός των ημερών για να συζητήσουν με τα παιδιά τους για την ανάγκη τήρησης των κανόνων «βάζοντας το όριο που χρειάζονται τα παιδιά κι εφαρμόζοντας τη νομοθεσία που προβλέπει ρητά την απαγόρευση της χρήσης των έξυπνων κινητών συσκευών κατά τη διάρκεια των ωρών που βρίσκονται στο σχολείο».
Ο εκπαιδευτικός μάλιστα επισημαίνει στους γονείς ότι εάν θέλουν να επικοινωνήσουν εν ώρα σχολείου με τα παιδιά τους, είναι διαθέσιμα τα σταθερά ή μπορούν να τους πάρουν κινητά χαμηλού κόστους που επιτρέπουν μόνο τηλεφωνικές κλήσεις και SMS, χωρίς δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο. Ειδάλλως, το κινητό θα πρέπει να είναι απενεργοποιημένο και μέσα στην τσάντα.
«Σε κάθε περίπτωση, από την ερχόμενη εβδομάδα, αν σε μαθητή ή μαθήτρια βρεθεί στην κατοχή του έξυπνο κινητό τηλέφωνο σε εμφανές σημείο, η συσκευή θα παραμένει στη διεύθυνση του σχολείου, θα ειδοποιούνται οι γονείς και κηδεμόνες του και θα λαμβάνονται όλα τα παιδαγωγικά και πειθαρχικά μέτρα που προβλέπονται από τη νομοθεσία» ξεκαθαρίζει.

kinita_epistoli



kinhta_epistoli1
kinita_epistoli

Μοίρασε το άρθρο!