Δεν θα υπάρχει μαθητής από το 1ο Δημοτικό που δεν θα έχει τον κ.Σκανδάλη για το πρότυπο που υπήρξε στην ζωή του

αρχείο λήψης11

Την παρουσία εισαγγελέα, μετά τις εικόνες ντροπής και τα χθεσινά βίαια επεισόδια, που διαδραματίστηκαν κατά την προσέλευση των εννέα προσφυγόπουλων, τα οποία φοιτούν στο 1ο Δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου, ζητεί ο διευθυντής του σχολείου Χρήστος Σκανδάλης, ζητώντας την παρέμβαση των προϊστάμενων Αρχών και του δήμου. 

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84, διευκρίνισε ότι, στην ομάδα των αυτοαποκαλούμενων «πατριωτών» δεν υπήρξαν γονείς μαθητών που φοιτούν στο σχολείο και έκανε λόγο για «μια μικρή μειοψηφία 15 ατόμων που κραυγάζουν για το έθνος και την ορθοδοξία». «Αν έτσι εννοούν την ορθοδοξία θα πρέπει να λάβουν θέση οι θρησκευτικοί ηγέτες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκανδάλης.

Αλήθεια τι πιο δυνατό και ιδανικό από το να περιτριγυρίζεσαι καθημερινά από παιδιά που διψάνε για τη γνώση, που εσύ ενδέχεται να μεταφέρεις; Τι πιο αξιέπαινο από το να προσπαθείς αδιάκοπα να μεταδώσεις τη γνώση αυτή που  κατέχεις στο κάθε παιδί ξεχωριστά;

Έχεις απέναντί σου μια μικρογραφία της κοινωνίας! Ο κάθε μικρός πολίτης σε κοιτάζει στα μάτια, κρέμεται από τα χείλη σου, παρατηρεί τις κινήσεις του προσώπου σου, την παραμικρή αντίδρασή σου. Το κάθε παιδί ζητά να αναπτύξει με σένα, το δάσκαλό του, μια μοναδική σχέση, ισάξια σχεδόν με αυτή των γονέων με το παιδί τους. Αυτός είναι ο δάσκαλος…

Αν σου αρέσει πραγματικά το «ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ» του δασκάλου-καθηγητή με τα ιδανικά που συνεπάγεται, μην το φοβάσαι, μη δειλιάζεις, κυνήγησέ το και θα βρεις στο τέλος την άκρη σου. Στην τελική θα ζήσεις ευτυχισμένος και θα ανυπομονείς για την κάθε μέρα. Ο χρόνος και πάλι θα δείξει ποιος το θέλει πραγματικά…!

«Εκπαίδευση, δεν είναι να γεμίζεις τον μαθητή με γνώσεις από έξω προς τα μέσα. Είναι να βγάζεις από μέσα προς τα έξω τις ψηλότερες, ευγενέστερες και καλύτερες ιδιότητες που βρίσκονται έμφυτες στο κάθε άτομο». Αυτό είναι το χρέος του εκπαιδευτικού.   

Για όλα αυτά πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρχει μαθητής που όταν αποφοιτήσει από το 1ο Δημοτικό,δεν θα έχει τον κ.Σκανδάλη για το πρότυπο που υπήρξε στην ζωή του. 

RealOraiokastro.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ

«Σήμερα, καλούμαστε να αφήσουμε τα λόγια. Σήμερα καλούμαστε να προχωρήσουμε σε ακόμα περισσότερες πράξεις για αυτές τις ταλαιπωρημένες ψυχές. Οτιδήποτε διαφορετικό συνιστά πράξη προδοσίας απέναντι στη χριστιανική μας υπόσταση».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ

«Είστε ένα κομμάτι μας, θα μείνετε εδώ όσο χρειασθεί, ώσπου να τελειώσει ο εφιάλτης του πολέμου. Και εύχομαι και ελπίζω πραγματικά να’ χα την τύχη, μια μέρα πολύ σύντομα, να μπορούσα να πάρω τους συμμαθητές σας τους Έλληνες, όταν πια θα έχετε γυρίσει στα σπίτια σας, και εκεί να σας δούμε να ξαναχτίζετε την δική σας πατρίδα»…

Μοίρασε το άρθρο!