Δεν βρισκόμαστε εδώ για να δίνουμε ψεύτικες υποσχέσεις ούτε για να κάνουμε εμπόριο ελπίδα

Ο υποψήφιος του συνδυασμού αν.α.σ.α. έχει υποσχεθεί σε φυλλάδιο του την ίδρυση Κέντρου γυναικών για τη στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας στο Ωραιόκαστρο.

Θέλοντας να αναδείξουμε την άγνοια του συνδυασμού και του επικεφαλής του στα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, θέλοντας να καταδείξουμε ότι πίσω από το περιτύλιγμα των θέσεων της «σπάταλης» καμπάνιας του κρύβεται η επιστροφή του Δήμου στην τετραετία του μέντορα του (2010-2014) η παράταξη μας «Πολιτεία με Όραμα εξέδωσε δελτίο τύπου δες εδώ.

Απαντήσαμε πως δεν είναι στις αρμοδιότητες του Δήμου η στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Μακάρι να ήταν. Αλλά δεν είναι. Και ότι δεν είναι στις αρμοδιότητες του Δήμου δεν μπορούμε να το κάνουμε. Και ότι δεν μπορούμε να κάνουμε δεν το υποσχόμαστε.

Απαντήσαμε ότι ο Δήμος από το 2010 δεν μπορεί να ιδρύσει νέα νομικά πρόσωπα εκτός αν προβλεφθεί κατά περίπτωση από ειδική διάταξη. Ο Δήμος , όχι μόνο ο δικός μας, δεν μπορεί να ιδρύσει σήμερα Κέντρο γυναικών για την στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Και αν δεν μπορεί να ιδρύσεις κάτι, δεν το υπόσχεσαι.

Απαντήσαμε ότι ακόμη και αν ξεπερνούσαμε το νόμο η συγκεκριμένη πρόταση είναι ανέφικτη οικονομικά , σπάταλη και τέλος παρουσιάσαμε το πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου μας με τους φορείς που η χώρα μας έχει επιλέξει να στηρίζουν την γυναικεία επιχειρηματικότητα, άρα με νόμιμο τρόπο.

Ο συνδυασμός αν.α.σ.α. ανταπάντησε (;) με δελτίο τύπου ( δες εδώ) στα συγκεκριμένα επιχειρήματα μας με πολλές λέξεις χωρίς να γράψει κάτι για την ταμπακιέρα. Ανταπάντησε (;) για τους γυναικείους συνεταιρισμούς (συνεταιρισμοί οι οποίοι έχουν την αμέριστη υποστήριξη της διοίκησης Γαβότση) , για την προώθηση των γυναικών στην απασχόληση (άλλο όμως η προώθηση στην απασχόληση άλλο η πρόταση ίδρυσης κέντρου γυναικών) , για ευρωπαϊκά προγράμματα που υπάρχουν και δεν τα γνωρίζουμε (την πρόταση για τα open mall βέβαια η διοίκηση Γαβότση σε συνεργασία με τον Εμπορικό σύλλογο κατέθεσε), για δίκτυα ευρωπαϊκά , για κοινωνική στήριξη . Στην ουσία ανταπάντησε αλλά λόγια να αγαπιόμαστε.

To μόνο σημείο της απάντησης που αξίζει να ασχοληθούμε είναι αυτό περί της σημαντικής αρμοδιότητας του δήμου στα θέματα ισότιμης προώθηση των γυναικών στην αγορά εργασίας και υποστήριξη της απασχόλησης τους. Αλλά συγνώμη αυτό δεν το έχει αρνηθεί κανείς .

Για το λόγο αυτό ο Δήμος Ωραιοκάστρου λειτουργεί χρόνια τώρα προγράμματα όπως τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, οι παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί και πρόσφατα το Κέντρο Κοινότητας . Προγράμματα τα οποία χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους και βοηθούν τις γυναίκες στην ένταξη τους στην αγορά εργασίας.

Τα θέματα της ανεργίας, και γυναικείες της απασχόλησης δεν προσφέρονται για έριδες. Δεν βρισκόμαστε όμως εδώ για να δίνουμε ψεύτικες υποσχέσεις ούτε για να κάνουμε εμπόριο ελπίδας.

Μοίρασε το άρθρο!