Δεν έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό τροπολογία του Γ. Λαζαρίδη για την απαλλαγή επιχειρήσεων

αρχείο λήψης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό η υπ’ αριθμ. 1028/17 τροπολογία του Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργου Λαζαρίδη για την απαλλαγή επιχειρήσεων, που επλήγησαν από συνθήκες ανωτέρας βίας (φυσικά φαινόμενα), από τις προμήθειες των εγγυητικών επιστολών λήψης προκαταβολής επιχορήγησης που κατατέθηκαν σε προηγούμενους Αναπτυξιακούς νόμους (Ν.3299/2014 & Ν.3908/2011)

Η πλειοψηφία των κομμάτων αποδέχτηκε και στήριξε την υπ’αριθμ. Πρ. 1028/17 τροπολογία, την οποία κατέθεσε ο Βουλευτής Β΄ Θεσ/νίκης των ΑΝ.ΕΛΛ., Γιώργος Λαζαρίδης, σήμερα 03.05.17, στην ολομέλεια της Βουλής.

Με την προτεινόμενη διάταξη ρυθμίζεται η αδικία και το υπέρογκο χρέος που έχουν υποστεί, αδίκως, οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στους προηγούμενους Αναπτυξιακούς Νόμους και που επλήγησαν από συνθήκες ανωτέρας  βίας (ακραία καιρικά φυσικά φαινόμενα), χωρίς να έχουν καμία απολύτως ευθύνη. Οι επιχειρήσεις αυτές αναγκάστηκαν να διακόψουν βιαίως την υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων, και για λογαριασμό τους καταλογίστηκαν από τις Τράπεζες προμήθειες για τις εγγυητικές επιστολές, την στιγμή που δεν υπήρχε θεσμικό πλαίσιο, προκειμένου να μπορέσουν (οι επιχειρήσεις) να επιστρέψουν πίσω τις εγγυητικές αυτές επιστολές  και  να σταματήσουν οι Τράπεζες  να τους χρεώνουν με  επιπλέον προμήθειες.

Οι εγγυητικές επιστολές δεν επιτέλεσαν  τον σκοπό για τον οποίο εκδόθηκαν, αφού τα έργα ανακλήθηκαν για λόγους ανωτέρας βίας. Ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Γιώργος Λαζαρίδης, πιστός στις θέσεις και το κοινωνικό – πολιτικό πρόγραμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, προχώρησε στην κατάθεση της εν λόγω τροπολογίας για την επίλυση του ζητήματος και ενώ επίκεινται κατασχέσεις, πλειστηριασμοί και καταπτώσεις εγγυητικών επιστολών, με κίνδυνο να υποστούν ανεπανόρθωτη βλάβη οι ήδη πληγείσες επιχειρήσεις.

Η τροπολογία εισήχθη σε Σ/Ν του Υπουργείου Ναυτιλίας, έχοντας την στήριξη των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του Σύριζα, της Δημ. Συμπαράταξης, της Ένωσης Κεντρώων, της Ν.Δ και του Ποταμιού, αλλά εξαιτίας επισημάνσεων που θέλει να εισηγηθεί ο αρμόδιος Υπουργός επί του κειμένου θα κατατεθεί εκ νέου σε επόμενο Σχέδιο νόμου.

Μοίρασε το άρθρο!