ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Γ.Αρβανιτίδη: Λέμε ΝΑΙ στην κυκλική οικονομία

Λέμε ΝΑΙ στην κυκλική οικονομία
αλλά με πιο συγκεκριμένες προτάσεις και πόρους.

Στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής συζητήθηκε σήμερα το κείμενο εθνικής στρατηγικής για την κυκλική οικονομία που παρουσίασε η κυβέρνηση.

Ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και υπεύθυνος για τα θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας Γιώργος Αρβανιτίδης στην εισήγησή του επισήμανε την θετική προσέγγιση του Κινήματος Αλλαγής στην στροφή των χωρών της Ε.Ε. από τη γραμμική στην κυκλική οικονομία καθώς σήμερα, περισσότερο από ποτέ,η αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων δημιουργεί, ταυτόχρονα, τόσο ευκαιρίες οικονομικής ανάπτυξη όσο και απασχόλησης.

Κυκλική οικονομία δεν είναι απλά ανακύκλωση. Είναι ένα άλλο παραγωγικό και οικονομικό μοντέλο. Μια άλλη φιλοσοφία ανάπτυξης με την εφαρμογή πολιτικών βιώσιμης ανάπτυξης και διαγενεακής αλληλεγγύης μαζί.

Στο Κίνημα Αλλαγής πιστεύουμε ότι η οργάνωση μιας πρότασης για την ήπια μετάβαση στο νέο, μοντέλο της κυκλικής οικονομίας, καθίσταται επιτεύξιμη μέσω δράσεων και προτάσεων ειδικά στους τομείς της διαχείρισης των αποβλήτων και της ορθολογικής αξιοποίησης όλων των πόρων.

Ο κ. Αρβανιτίδης ανέδειξε τις ευθύνες της κυβέρνησης ειδικά στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων σε Αττική και Κέρκυρα.

Παράλληλα, σημείωσε ότι έχουν καταγραφεί σωστές κατευθύνσεις στο εν λόγω κείμενο αλλά παραμένει ένα γενικό πλαίσιο χωρίς συγκεκριμένους και ποσοτικοποιημένους στόχους.

Τέλος, τόνισε ότι θα πρέπει να διασφαλιστούν οι αναγκαίοι πόροι για όλες τις δράσεις και να ληφθούν υπόψιν οι αξιόλογες προτάσεις της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ).

Δείτε εδώ όλη την εισήγηση του κ. Αρβανιτίδη.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 28.06.2018.

Μοίρασε το άρθρο!