ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ-ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τοποθέτηση του Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργου Λαζαρίδη στο Σ.Ν του Υπ.Οικ., για την Απλοποίηση Διαδικασιών Σύστασης Επιχειρήσεων – Πρόταση Νομοτεχνικής Βελτίωσης για τους Συνταξιούχους της ΕΛΒΟ

Το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, για την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων, εισήγαγε εκ μέρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Γιώργος Λαζαρίδης.

Στο νομοσχέδιο αυτό προβλέπεται για πρώτη φορά η δυνατότητα δημιουργίας επιχείρησης εξ αποστάσεως. Ο υπόχρεος, συμπληρώνοντας ηλεκτρονικά μια σειρά πεδίων ,θα λαμβάνει σε πραγματικό χρόνο την σύσταση της επιχείρησής του, χωρίς την παρεμβολή φυσικού προσώπου, ενώ τα έγγραφα που αποτελούν προϋπόθεση για την νομική υπόσταση μιας εταιρίας θα αποδίδονται ηλεκτρονικά στον ενδιαφερόμενο, με βάση την ηλεκτρονικοποιημένη διαδικασία υποβολής αίτησης και ελέγχου.

-Οι τομείς όπου απλοποιείται άμεσα η αδειοδοτική διαδικασία, είναι οι κλάδοι μεταποίησης τροφίμων και ποτών, τα καταστήματα υγειονομικού ελέγχου και τα τουριστικά καταλύματα.

Μεταξύ άλλων, ο αγορητής των ΑΝ.ΕΛΛ. ζήτησε την παρέμβαση της κυβέρνησης για να βρεθεί λύση και να καταβληθούν οι αποζημιώσεις και των συνταξιούχων της ΕΛΒΟ Α.Ε., οι οποίοι, αν και συνταξιοδοτήθηκαν το 2010, δεν τους έχουν καταβληθεί ακόμα οι αποζημιώσεις από την εταιρεία.

Ο Γιώργος Λαζαρίδης έλαβε και της στήριξης λοιπών κομμάτων του Κοινοβουλίου (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝ.ΚΕΝΤΡΩΩΝ), εγκαλώντας παράλληλα ΝΔ & ΠΑΣΟΚ για το αποτέλεσμα των πολιτικών τους, τα οποία αποτελούν βαρίδια στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής για την ανάταξη της χώρας. Τους ζήτησε, δε, να συμβάλλουν στην προσπάθεια ανόρθωσης της οικονομίας και να εγκαταλείψουν την τακτική της στείρας και άγονης αντιπολίτευσης.

Λόγω της κατεπείγουσας μορφής της Συνεδρίασης, δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί χρόνος συζήτησης και πεδίο δράσης για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά δεν παύει να αποτελεί άμεση προτεραιότητα.

Ακολουθούν video των τοποθετήσεων του:

https://youtu.be/UGGXBgtN5wc

https://youtu.be/mtPjL0ZFXlE

Από το Γραφείο Τύπου

Μοίρασε το άρθρο!